Presedintele SUA Donald Trump, achitat in procesul sau de destituire, a denuntat joi rautatea adversarilor sai democrati in cursul unui discurs rostit la Casa Alba, relateaza AFP.

Dupa ce a marcat triumfator prima pagina a cotidianului The Washington Post, Trump i-a atacat pe alesii democrati, la originea punerii sale sub acuzare. Sunt viciosi si rai, a afirmat el. Foto: (c) Oliver Contreras POOL / EPAPresedintele american, confruntat cu o campanie turbulenta de realegere si cu posibile alte anchete in Congres, i-a numit joi pe democratii care au incercat destituirea sa necinstiti si corupti, si i-a acuzat pe unii dintre adversari sai politici ca invoca credinta religioasa pentru a-si justifica actiuni gresite, noteaza Reuters si AFP.

Declaratiile lui Trump, facute la Micul Dejun cu rugaciune, eveniment traditional la Washington, au fost primele in public de cand Senatul l-a achitat in urma cu o zi, in procesul de destituire, de acuzatiile aduse de Camera Reprezentantilor, controlata de democrati.

AGERPRES/(AS - autor: Violeta Gheorghe, editor online: Adrian Dadarlat)