Cluburile din cele mai puternice cinci campionate europene - Anglia, Spania, Germania, Italia si Franta - au totalizat 71,8% din totalul cheltuit in fereastra de transferuri din luna ianuarie, a anuntat miercuri FIFA, citata de Reuters.

Conform forului international, nu mai putin de 170 de tari au vandut sau cumparat jucatori luna trecuta, un record, fiind realizate 4.108 transferuri.

Desi transferurile efectuate de cluburile din Big Five, cum sunt numite cele mai puternice cinci campionate europene, au reprezentat doar 14,1% din totalul operatiunilor, sumele cheltuite s-au ridicat la 71,8% din cifrele globale.

Astfel, cluburile din Anglia au cheltuit 298,2 milioane dolari, fiind pe primul loc, urmate de cele din Germania, cu 206,1 milioane dolari, si Italia (126,7 milioane dolari).

Cel mai relevant exemplu este transferul portughezului Bruno Fernandes de la Sporting Lisabona la Manchester United pentru 55 milioane euro, apoi aducerea lui Erling Haaland la Borussia Dortmund de la Red Bull Salzburg, pentru 20 de milioane de euro.

Cheltuielile efectuate de cluburile din cele cinci mari ligi par sa continue pe calea generala de crestere din anii trecuti jucand un rol central pe piata globala a transferurilor, a declarat Emilio Garcia, directorul juridic al FIFA. AGERPRES/(AS- autor: Adrian Dragut, editor: Mihai enea, editor online: Simona Arustei)