Fosta campioana olimpica Nadia Comaneci a declarat, joi, ca vicepresedinta Federatiei Romane de Gimnastica, Marcela Fumea, este deocamdata persoana potrivita la conducerea FRG.

Nadia Comaneci a afirmat ca nu a discutat pana acum cu Andreea Raducan, care a demisionat din functia de presedinte, dar crede ca membrii afiliati o vor vota la alegerile din 19 martie pe Marcela Fumea.

Nu am apucat sa vorbesc cu Andreea, sunt convinsa ca sunt lucruri mai adanci care s-au intamplat acolo (n.r. - la FRG). Insa ea a facut si doi copii si e greu sa jonglezi si cu familia, si cu o federatie pe care a luat-o in coborare, ca sa spun asa. Eu vorbesc des cu Marcela Fumea pe care o cunosc de ani de zile. Ea are tupeul necesar ca sa deschida usile chiar daca sunt incuiate. Ceea ce e un lucru foarte bun. Eu i-am spus ca o ajut daca are nevoie de ceva din Statele Unite. Deocamdata Marcela Fumea e persoana potrivita la Federatia Romana de Gimnastica, asta e parerea mea. La alegerile din martie cred ca pe ea o vor alege, nu stiu. Astept sa vad si eu, a spus fosta gimnasta.

Nadia Comaneci crede ca gimnastica romaneasca nu poate ajunge mai jos decat este in acest moment.

Avem o generatie foarte buna de junioare, nu am apucat sa o vad inca, dar am auzit... asa ca speram ca in 2024 sa avem lucruri frumoase de vorbit legat de gimnastica. Noi aici am inceput gimnastica, succesul nostru a fost aici si noi am dat altora ceea ce am avut. Sunt foarte multi antrenori romani in strainatate care au plecat pentru ca nu isi puteau acoperi nevoile financiare aici. Ei vor sa se intoarca, dar trebuie sa se schimbe ceva. Semnalul de alarma al gimnasticii romanesti a fost tras la Rio de Janeiro. Acum a continuat in jos. Gimnastica romaneasca mai jos de atat nu are unde sa se duca, a afirmat ea.

Fosta campioana este de parere ca Marian Dragulescu merita respectul tuturor pentru ca la 39 de ani va participa la a cincea editie a Jocurilor Olimpice.

Ma bucur pentru Marian Dragulescu, am vorbit cu el si i-am zis ca la varsta lui cel mai important e sa fie sanatos. Totusi faptul ca el concureaza cu sportivi de jumatatea varstei lui este ceva incredibil. Chiar auzeam ca Oksana usovitina a facut 45 de ani si va concura acum la a opta editie a Jocurilor Olimpice. E dorinta ei sa faca un record. Iar toata lumea gimnasticii cand o vede se apleaca in fata ei. Asa cred ca trebuie si noi sa facem in fata lui Marian Dragulescu, a precizat Nadia Comaneci.

Nadia Comaneci a participat, joi, alaturi de aproximativ 20 de copii la un curs de initiere in gimnastica in cadrul proiectului sau intitulat GymNadia. La eveniment au mai asistat mama sa, tefania Comaneci, presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ion iriac si fosta gimnasta Diana Bulimar.

Sala de initiere in gimnastica si educatie fizica GymNadia este un proiect al Fundatiei iriac, realizat in colaborare cu Fundatia Nadia Comaneci, destinat copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 6 ani.

AGERPRES (A-editor: Marius one, editor online: Irina Giurgiu)