Senatorul republican Mitt Romney a declarat vineri, la Conferinta pentru securitate de la Munchen, ca se asteapta ca Donald Trump sa fie reales in alegerile prezidentiale din noiembrie, pentru ca natura politicii este foarte populista in SUA, relateaza Reuters.

Pe de alta parte, senatorul Mitt Romney, care a votat saptamana trecuta pentru destituirea lui Trump pentru abuz de putere, a spus vineri ca presedintele american a avut dreptate sa actioneze impotriva Chinei din cauza politicilor sale comerciale.

Presedintele SUA a decis sa confrunte China... Este un lucru care trebuia facut, a spus Romney.

Dar trebuie sa mergem mult mai departe... putem sa ne descurcam mult mai bine in calitate de comunitate internationala, a spus el la Conferinta pentru securitate de la Munchen, acuzand China ca se angajeaza intr-un capitalism de tip cowboy care era nereglementat.

Romney a adaugat ca se asteapta ca Trump sa fie reales in noiembrie, dar ca politica americana din intreg spectrul devine tot mai ostila comertului international. AGERPRES/(AS - editor: Florin tefan, editor online: Gabriela Badea)