Ministrul apararii nationale, Nicolae-Ionel Ciuca, a reiterat importanta pe care Romania o acorda Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, in toate domeniile de activitate, cu accent pe cel strategic si de aparare, in cadrul unei intrevederi bilaterele avute la Munchen cu presedintele Consiliului Atlantic al SUA (AC), Frederick Kempe.

Potrivit unui comunicat MApN transmis duminica AGERPRES, ministrul roman a multumit pentru sprijinul constant acordat in promovarea agendei de securitate a Romaniei si a exprimat convingerea ca acest trend va continua.

Oficialul roman a participat, de asemenea, la o masa rotunda prezidata de generalul (ret.) James Jones, fost comandant Suprem al Fortelor Aliate din Europa (SACEUR) si presedinte executiv de onoare al AC.

Potrivit sursei citate, ministrul Ciuca a amintit de colaborarea fructuoasa in cadrul proiectelor in format multilateral, precum Initiativa celor Trei Mari si Mobilitatea Militara, accentuand ca mobilitatea militara ramane o prioritate atat pe agenda nationala, cat si la nivelul NATO si al Uniunii Europene, fiind un element critic determinant al consolidarii posturii aliate de descurajare si aparare.

In ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii europene de transport, este important sa luam in considerare nevoia de a asigura un echilibru geografic si conectivitatea tuturor domeniilor de transport - terestre, aeriene si maritime, a afirmat ministrul apararii nationale.

In cursul dupa-amiezii de sambata, la invitatia generalului (ret.) James Jones, ministrul Nicolae-Ionel Ciuca a participat la masa rotunda intitulata Secured 5G in Defence, National Security and Society.

Ministrul apararii nationale, Nicolae-Ionel Ciuca, participa, in perioada 14-16 februarie, in cadrul delegatiei Romaniei conduse de primul ministru Ludovic Orban, la cea de-a 56-a editie a Conferintei de Securitate de la Munchen. AGERPRES/(AS - autor: Petronius Craiu, editor: Catalina Matei, editor online: Anda Badea)