All Star Game MVP award, trofeul care recompenseaza in fiecare an cel mai bun jucator al evenimentului All Star Game din NBA, se va numi Kobe Bryant Award in onorea fostului mare jucator al echipei Los Angeles Lakers, decedat pe 26 ianuarie intr-un accident de elicopter, a anuntat, sambata, presedintele ligii profesioniste nord-americane de baschet, Adam Silver.

Kobe Bryant este sinonim cu All Star-ul NBA si reprezinta spiritul acestei sarbatori mondiale a sportului nostru, a declarat Silver.

El a cautat mereu prilejul sa se masoare cu cei mai buni si sa joace la cel mai inalt nivel pentru milioanele de fani din lumea intreaga, a mai spus Adam Silver.

NBA se reuneste in acest weekend la Chicago pentru un All Star Game special consacrat lui Kobe Bryant, legendarul jucator al echipei Los Angeles Lakers disputand de 18 ori meciul stelelor din baschetul profesionist nord-american, al doilea total dupa Kareem Abdul-Jabbar.

Toti jucatorii echipei lui LeBron James vor purta numarul 2, cel al Giannei Bryant, care practica acelasi sport ca tatal ei, in timp ce echipa condusa de Giannis Antetokounmpo va arbora numarul 24, cel purtat de Bryant in ultimele zece sezoane din cariera.

Trofeul All Star Game MVP award este atribuit dupa un vot unuia sau mai multor jucatori la acest meci. Kobe Bryant l-a castigat de patru ori in cariera.

Kobe si Gianna Bryant, fiica sa de 13 ani, si-au pierdut viata pe 26 ianuarie, dupa ce elicopterul in care se aflau s-a prabusit pe o colina din apropierea orasului Los Angeles, din motive care nu a fost deocamdata stabilite.

Kobe Bryant (41 ani) si-a petrecut intreaga cariera la Los Angeles Lakers (1996-2016), castigand cinci titluri de campion al NBA cu clubul californian. El este unul dintre cei sapte jucatori care au marcat, in total, peste 30.000 de puncte in campionatul profesionist nord-american.

AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Anda Badea)