Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a facut un apel catre colegii de partid sa se bazeze doar pe ei in bataliile electorale si sa se lupte pentru candidatii formatiunii la viitoarele alegeri.

Eu sunt la Pro Romania si numai la Pro Romania o sa fiu, si ma bazez doar pe Pro Romania. Daca m-as baza pe altcineva ar insemna sa fac de fiecare data aceeasi greseala. (...) Mai departe va rog sa va bazati doar pe dumneavoastra in batalia electorala care urmeaza, doar pe dumneavoastra. (...) Suntem Pro Romania, ne batem pentru candidatii Pro Romania, a declarat duminica Victor Ponta.

Intrebat la finalul Conventiei Nationale anuale daca Pro Romania accepta o alianta cu PSD pentru alegerile locale, Ponta a spus: Nu cred ca a vorbit astazi cineva in mod concret despre o alianta.

Dupa cum vedeti, cred ca sunt cel mai vocal pe zona de sanatate la ceea ce face PNL gresit. La fel, avem in manifestul de azi niste idei si proiecte legate de fiscalitate, legate de administratie pe care. Daca vrea sa le sprijine si PSD, dupa ce isi rezolva problemele interne, ar fi foarte bine, a adaugat liderul Pro Romania.

Ponta a lansat, duminica, la Conventia anuala, Manifestul Pro Romania 2020-2024, care propune o serie de masuri prioritare care sa ajute la dezvoltarea Romaniei.

Documentul propune schimbarea sistemului fiscal prin trecerea la o impozitare diferentiata, progresiva, a salariilor si pensiilor mari, precum si uniformizarea cotei la alimente cu cea de la serviciile de turism, respectiv TVA 5%.

O alta masura vizeaza o reforma administrativa - reducerea numarului de judete de la 41 la 15, reducerea numarului de unitati administrativ teritoriale de la 3.300 la maxim 1.500 si a numarului de parlamentari la maximum 300 - 200 deputati si 100 senatori.

Pro Romania sustine si o reforma in salarii, mai exact introducerea salariului minim european in forma propusa de Parlamentul European. AGERPRES/ (A - autor: Daniel Florea, editor: Catalina Matei editor online: Anda Badea)