Mancare de mazare
Gustul mancarii de mazare este unul foarte delicios, astfel incat romanul o doreste mai mult decat celebra fasole la ceaun, de aceea toti dorim o nevasta bucatareasa sa prepare acest fel de mancare in conditii bune, astfel incat rezultatul sa fie unul pozitiv.
De mica fetita mi-a placut mazarea, mancam cate 4-5 portii pe zi, depinde cata mancare de mazare aveam, de aceea o rugam pe mama sa cumpere cat mai multa mazare sa fie in casa ca dupa ce se termina mancarea, sa prepare alta.
Mama mea prepara mancarea de mazarea intr-un fel unic, gustul fiind mult mai bun decat cand mananci la restaurant, dar eu nu pot s-o prepar asa de bine cum o face ea. Tot timpul cand ajung acasa, o sun din timp si o rog in acelasi timp sa prepare o mancare de mazare, deoarece de pizza si fast food-uri mi s-au cam luat, sincer si nu prea sunt sanatoase.
Ingredientele pentru mancarea de mazare sunt urmatoarele:
- 1 kg mazare boabe
- 2 rosii
- 2 legaturi marar
- 1 lingura zahar
- 2 cepe
- 200 ml bulion rosii gros
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Modul de preparare al mancarii de mazare este urmatorul:
Puneti 1 litru de apa la fier. Taiati ceapa pestisori si puneti la calit, dupa aceasta tociti rosile. Cand ceapa s-a inmuiat, puneti rosile la calit, cateva minute, sa-si lase zeama, adaugati mazarea peste sos, doua-trei minute, sa se incinga. Stingeti cu apa clocotita si lasi sa fiarba acoperita la foc mic.
Tociti mararul, iar cand mazarea a fier (cam 1 ora) adaugati bulionul, zaharul, sarea, piperul si lasati sa fiarba aproximativ 10 minute sa se lege. Presarati mararul deasupra.
Dupa toate acestea o lasati putin sa se raceasca ca sa nu va ardeti. Mai departe stiti ce aveti de facut, o impartiti in farfurii, ca sa ajunga pentru toata familia, ca pentru asa mancare sigur se va remarca un pofticios, exact ca mine.
Sunt curioasa cat de bine preparati aceasta reteta, deoarece mie, mai ales mamei mele, ne iese foarte bine, si la gust , si la cum arata. De aceea trebuie sa fiti foarte atenti la cronologia ingredientelor cum trebuie puse fiecare, deoarece o foarte mica eroare, poate aduce esecul intregii preparari.
De exemplu, am avut o cunostinta care imi spunea ca se pricepe foarte bine la gatit, mai ales la mancarea de mazare si am pus-o sa prepare acest fel de mancare, fiind curioasa de gustul mancarii pe care-o face. Sincera sa fiu, a iesit oribil, ca gust, i-am spus in fata, dar ea mi-a zis, argumentand ca nu a pus un ingredient si asta a facut diferenta. Asa ca trebuie sa respectati cat de bine puteti felul de mancare care-l preparati, ca sa nu va vorbeasca pe la spate musafirii.
Voi ce parere aveti de acest fel de mancare?