Microsoft a oferit detalii suplimentare despre viitoarea generatie de console Xbox Series X, prezentand, in detaliu, specificatiile tehnice ale acestor noi dispozitive. Astfel, inima consolei noi va fi un procesor AMD bazat pe arhitectura Zen 2, cu opt (8) nuclee, tactat la 3,8GHz (frecventa constanta atunci cand nu este folosit hyperthreading-ul). Atunci cand sunt utilzate ambele thread-uri de procesare disponibile pentru fiecare nucleu, procesul de pe Xbox Series X va rula la o frecventa de numai 3,6GHz. Producatorii de jocuri vor avea la dispozitie sapte (7) dintre cele opt nuclee ale procesorului, unul dintre acestea fiind rezervate pentru sistemul de operare al consolei.

Procesorul va fi ajutat de un cip video AMD bazat pe arhitectura RDNA 2, cu o putere de procesare de nu mai putin de 12,155 TFLOPS. Aceasta performanta va fi atinsa gratie celor 52 CU (unitati de procesare) incluse in cip, tactate la 1825 GHz. Atat procesorul, cat si cipul grafic vor avea acces la o cantitate totala de memorie RAM de 16GB GDDR6. Aceasta memorie va fi impartita insa in doua categorii separate: 10GB de memorie rapida, cu o latime de banda de 560GB/s recomandata pentru a fi folosita pentru jocuri , si 6GB de memorie mai lenta, cu latime de banda de numai 336GB/s, dintre care 3,5GB vor fi disponibili pentru jocuri, in timp ce 2,5GB vor fi rezervati pentru OS si functiile suplimentare.

In privinta stocarii interne, Xbox Series X va avea la dispozitie 1TB de stocare de tip SSD NVME, cu o latime de banda de 2,4GB/s, ce va putea fi insa extinsa pana la 4,8GB/s cu ajutorul unor artificii software/hardware. Memoria interna va putea fi extinsa cu ajutorul unor SSD-uri portabile, special concepute pentru Xbox Series X, ce vor fi livrate sub o forma fizica asemanatoare cu vechile memory card-uri pentru PlayStation 2 sau Xbox 360, cu aceeasi capacitate de 1TB si aceleasi specificatii tehnice precum SSD-ul intern al consolei. Consola va oferi si conectori USB 3.2, prin intermediul carora vor putea fi conectate si hard disk-uri externe. In fine, tabloul Xbox Series X...