Sony a publicat un update referitor la functiile de backwards compatibility ale viitoarei console PlayStation 5, pentru a clarifica afirmatiile lui Mark Cerny din timpul prezentarii oficiale a consolei. Astfel, cei care isi faceau griji in aceasta privinta pot sta linistiti: Sony face eforturi semnificative pentru ca majoritatea coplesitoare a celor peste 4000 de jocuri disponibile pentru PlayStation 4 sa functioneze fara probleme si pe PlayStation 5.

Compania se asteapta, de asemenea, ca aceste jocuri sa ruleze pe PlayStation 5 in conditii semnificativ mai bune decat pe PS4, cu framerate-uri mai stabile si folosind rezolutii superioare. Jocurile sunt evaluate individual, pentru a detecta aparitia unor eventuale probleme si rezolvarea acestora in timp util pentru lansarea noului PlayStation 5.

Mark Cerny a afirmat ca majoritatea celor mai jucate 100 de titluri pentru PlayStation 4 deja ruleaza fara probleme pe PlayStation 5, Sony adaugand ca au testat deja sute de titluri de PS4 si vor continua sa o faca pana la aparitia PS5. Compania va comunica update-uri referitoare la functia de backwards compatibility de pe PlayStation 5, precum si alte noutati legate de PS5, in urmatoarele luni.

Posesorii de PlayStation 4 si PlayStation 5 vor putea juca intre ei online titlurile de PS4, folosind aceeasi infrastructura PlayStation Network deja existenta.

PlayStation 5 este asteptat pe piata in perioada sarbatorilor de iarna din 2020, specificatiile consolei noi de la Sony fiind disponibile aici. Articol original Ce jocuri de PlayStation 4 veti putea rula pe PlayStation 5?, de pe site-ul go4games.ro