Dupa ce s-au impus cu jocuri precum cele din seria Unreal, dar si gratie tehnologiei din spatele motorului grafic Unreal Engine, adoptat de mii de dezvoltatori independenti si nu numai, Epic Games a facut pasul catre distributia digitala, prin Epic Games Store, serviciu devenit unul dintre principalii concurenti ai Steam.

Aventura celor de la Epic Games continua insa, compania anuntand Epic Games Publishing, noua sa divizie de publicare de jocuri. Astfel, Epic Games intentioneaza sa sustina studiourile independente, sa le finanteze proiectele si sa publice jocurile astfel rezultate pe mai multe platforme.

In acest sens, Epic Games Publishing a anuntat recrutarea in acest program a trei studiouri de renume: Remedy Entertainment (realizatorii primelor doua titluri Max Payne, ai seriei Alan Wake, precum si ai recentului Control), Playdead (studioul din spatele hit-urilor indie Limbo si Inside) si gen Design (echipa lui Fumito Ueda, mintea creativa din spatele unor jocuri precum ICO, Shadow of The Colossus si The...