Nu este pentru prima oara cand isi fac aparitia zvonurile despre o eventuala colaborare dintre Blizzard Entertainment si Netflix in vederea realizarii unui serial animat bazat pe foarte populara seriei de jocuri action RPG Diablo. Chiar cei de la Blizzard Entertainment promiteau noutati despre franciza Diablo inainte de BlizzCon 2018, insa entuziasmul ne-a fost curmat de insipida dezvaluire a lui Diablo Immortal, primul joc al seriei conceput pentru dispozitivele mobile. i totusi, ce s-a intamplat cu acel serial animat Diablo pregatit alaturi de Netflix? Daca ar fi sa ne luam dupa profilul de LinkedIn al lui Nick van Dyk, presedinte al diviziei ce se ocupa de adaptarea pentru filme si TV a proprietatilor intelectuale ale conglomeratului Activision/Blizzard, serialul Diablo este inca pe linia de plutire . Van Dyk joaca rolul de producator executiv al acestui serial, ce urmeaza sa fie realizat intr-un stil anime (similar cu cel din Castlevania, alt serial original Netflix bazat pe un joc video) si distribuit pe plan global prin intermediul serviciului Netflix. Serialul animat Diablo s-ar afla acum in stadiul de pre-productie.

Profilul de LinkedIn lui Nick van Dyk mai ascunde o informatie interesanta: acesta, alaturi de un partener creativ, a pus bazele unui serial animat bazat pe franciza Overwatch, ce a fost deja vandut catre un producator.

Avand in vedere ca urmatoarele jocuri importante de la Blizzard Entertainment sunt chiar Diablo IV si Overwatch 2, ambele dezvaluite in cadrul BlizzCon 2019, cele doua seriale ar putea reprezenta niste unelte de marketing foarte eficiente pentru promovarea acestor titluri. Ramane sa primim si confirmarile oficiale referitoare la viitoarele seriale Diablo si Overwatch. Articol original Diablo si Overwatch urmeaza sa fie transformate in seriale animate?, de pe site-ul go4games.ro