Microsoft si studioul The Coalition (parte a Xbox Game Studios) au confirmat, prin intermediul contului de Twitter oficial al seriei Gears of War, finalizarea procesului de dezvoltare a jocului Gears Tactics (a fost atins stadiul Gold). Astfel, Gears Tactics va fi gata pentru lansarea din 28 aprilie 2020, pre-load-ul pentru joc fiind deja disponibil prin Windows Store si Xbox Game Pass.

Gears Tactics has GONE GOLD!To celebrate, we partnered with @luke_preece to create a gold special edition Gabe Diaz design.

More details: aici pic.twitter.com/ZqDtvtGEsD Gears of War (@GearsofWar) April 7, 2020Gears Tactics va fi primul joc de strategie plasat in universul Gears of War, actiunea urmand sa aiba loc cu 12 ani inainte de evenimentele din primul titlu al seriei. Povestea va avea in prim plan o noua divizie de soldati Gears, care va lupta impotriva amenintarii venite din partea rasei Locust.

Cu un gameplay ce aminteste de seria XCOM, insa ceva mai alert, Gears Tactics va pune accent si pe latura narativa, precum si pe posibilitatea de a personaliza echipa de Gears controlata, dar si echipamentele si armele purtate de fiecare soldat in parte. Nu vor lipsi nici luptele impotriva bosilor imensi.

Gears Tactics a fost dezvoltat exclusiv pentru PC si urmeaza sa fie lansat pe 28 aprilie 2020, prin Steam, Windows Store, dar si ca parte a abonamentului Xbox Game Pass pentru PC. Articol original Gears Tactics a fost finalizat! Cand vom putea juca prima strategie marca Gears of War, de pe site-ul go4games.ro