Conform jurnalistilor de la Bloomberg, Sony are de gand sa produca mai putine console PlayStation 5 in cursul acestui an fiscal decat a facut-o in cazul lui PlayStation 4, in perioada lansarii acelei console.

Conform unor surse apropiate de gigantul japonez, productia de PlayStation 5 ar urma sa fie limitata din cauza specificatiilor ambitioase ale consolei, ce ar duce la un pret de comercializare semnificativ mai ridicat. Aceste surse afirma si ca pandemia globala de COVID-19 a afectat planurile de publicitate si marketing ale celor de la Sony in privinta consolei PlayStation 5, insa nu si capacitatea de productiei a noii console.

Compania ar fi comunicat partenerilor cu ajutorul carora urmeaza sa asambleze unitatile PlayStation 5 ca intentioneaza sa fabrice intre 5 si 6 milioane de console PlayStation 5 pana la finalizarea anului fiscal curent (sfarsitul lunii martie 2021). Spre comparatie, in primele doua trimestre de dupa lansarea oficiala a PlayStation 4 (noiembrie 2013), Sony vanduse deja 7,5 milioane de exemplare din aceasta consola.

Conform anumitor producatori de jocuri care lucreaza la titluri pentru PlayStation 5, noua consola Sony ar urma sa coste intre 499$ si 549$, in principal din cauza costului ridicat al unora dintre componentele folosite.

Conform acestor surse, strategia celor de la Sony va fi sa se bazeze in continuare pe modelele deja existente de PlayStation 4, pentru a atrage clienti noi in cadrul ecosistemului si serviciilor furnizate prin intermediul PlayStation Network. In acest moment, preturile oficiale de comercializare pentru modelele PlayStation 4 sunt de 299$ pentru consola slim, respectiv 399$ pentru PS4 Pro. Acestea ar urma insa sa fie scazute in perioada lansarii lui PlayStation 5, pentru a atrage cat mai multi clienti catre serviciile PlayStation Plus sau PlayStation Now. Evident, in timp, dupa ce limitarile de stoc pentru PS5 vor fi eliminate, toti acesti clienti ar urma sa faca trecerea catre noua generatie de console.

Totusi, capacitatea de productie a consolelor PlayStation 5 ar putea avea de suferit din cauza eventualei prelungiri a crizei cauzate de coronavirus. In acest moment, angajatii Sony de pe tot globul lucreaza de acasa, iar consiliul de administratie al companiei nu s-a putut intalni pentru a aproba planurile pentru acest an fiscal, inclusiv cele legate de lansarea consolei PlayStation 5. Aceasta intalnire ar fi trebuit sa aiba loc in luna martie. De altfel, si publicarea rezultatelor financiare ale celor de la Sony pentru anul fiscal precedent a fost amanata pana la finele lunii aprilie.

Pandemia de COVID-19 a afectat deja planurile de marketing ale companiei si s-ar putea sa o faca in continuare. Conform anumitor leak-uri, Sony planuia sa organizeze un eveniment in luna mai a acestui an pentru a dezvalui PlayStation 5, data de lansare si pretul consolei, insa, cel mai probabil, aceasta varianta a cazut. De altfel, compania a ales sa dezvaluie DualSense, controller-ul pentru PS5, prin intermediul unei...