Fortnite ramane unul dintre cele mai populare jocuri din lume, ajutat de formula deja consacrata de Battle Royale, dar si de disponibilitatea gratuita pe toate dispozitivele, precum PC, console, telefoane si tablete Android si iOS. In timp ce situatia pe toate celelalte platforme a fost mai mereu lipsita de probleme, Fortnite pentru Android are o istorie ceva mai ciudata, fiind lansat acum aproape doi ani drept o exclusivitate temporara pentru telefoanele Samsung, prin intermediul programului Samsung Galaxy Apps.

Mai tarziu, in incercarea de a evita taxa de 30% pe care Google o incaseaza de pe urma fiecarei aplicatii comercializate prin intermediul magazinului Google Play Store, Fortnite pentru Android a fost doar oferit prin intermediul site-ului Epic Games. Aici insa amatorii de Fortnite pe telefon s-au lovit de rigiditatea anumitor dispozitive bazate pe Android, ale caror setari de siguranta nu permiteau instalarea aplicatiilor din surse considerate neoficiale.

Tocmai din cauza acestor limitari din ce in ce mai prezente in cadrul noilor editii ale sistemului de operare Android, dupa nu mai putin de 20 de luni de la aparitia jocului pentru aceasta platforma, Epic Games a cedat, lansand Fortnite prin intermediul traditionalului Google Play Store. Nu fara a incerca insa sa obtina,...