Deja stim ca, din cauza pandemiei globale de COVID-19, cele mai importante evenimente de gaming ale anului E3 2020 si Gamescom 2020 nu vor mai avea loc, cel putin nu in formatul lor traditional. i, in timp ce Gamescom 2020 promite o editie online, organizatorii E3 2020 au renuntat si la aceasta idee. i totusi, faptul ca E3 nu va mai fi organizat in acest an nu ii descurajeaza pe unii dintre participantii ce obisnuiau sa ia parte la acest eveniment. Unul dintre acestia este publicatia PC Gamer, care, an de an incepand din 2015, a organizat PC Gaming Show, conferinta de presa de la E3 dedicata in totalitate jocurilor pentru PC. Astfel, chiar si in lipsa E3-ului, PC Gaming Show va fi organizat si in 2020, acesta urmand sa aiba loc sambata, 6 iunie 2020.

Evident, PC Gaming Show 2020 va fi transmis in direct, alaturi de alte evenimente asemanatoare (ce vor incerca sa suplineasca lipsa E3-ului), prin intermediul Twitch sau al altor platforme de streaming, si va putea fi urmarit chiar aici, pe Go4games. De altfel, organizatorii PC Gaming Show se lauda ca editia din 2019 a depasit in audiente prezentarile similare ale celor de la Electronic Arts si Nintendo.

In timp ce conferintele de presa si prezentarile tinute de obicei in perioada E3-ului sunt axate in general pe jocurile de console, PC Gaming Show si-a facut un obicei din a prezenta noutatile din aria de PC gaming, cu anunturi de jocuri noi, dar si de hardware dedicat. Printre partenerii editiei 2020 se afla deja Intel, Epic Games Store, Tripwire Interactive, Frontier, Merge, Humble Bundle, Guerrilla Collective si Perfect World. Articol original In ciuda anularii E3 2020, PC Gaming Show 2020 va avea loc. Cand se desfasoara prezentarea, de pe site-ul go4games.ro