Pe Internet si-a facut aparitia un clip video dintr-un joc numit Prince of Persia: Redemption, un nou titlu al seriei ce ar fi trebuit sa-i urmeze lui The Forgotten Sands (cel din urma joc Prince of Persia pentru PC si console, lansat de Ubisoft in 2010). Avem de-a face o renderizare-concept, a carei menire era de a convinge factorii decizionali din Ubisoft sa acorde unda verde proiectului.

Jonathan Cooper, animator in cadrul echipei Ubisoft Montreal in acea perioada, a confirmat autenticitatea clipului, afirmand ca, in ciuda faptului ca studioul ar fi fost incantat sa realizeze jocul, Ubisoft a ales sa nu continue seria. Aceasta decizie ar fi fost cauzata de faptul ca publisher-ul nu detine drepturile asupra proprietatii intelectuale Prince of Persia, iar incasarile reiesite de pe urma acestui joc ar fi trebuit sa fie impartite cu Jordan Mechner, autorul jocurilor initiale Prince of Persia si detinatorul drepturilor asupra seriei.

Sadly Ubisoft are generally quicker to cancel Prince of Persia games than others IPs because AFAIK original creator Jordan Mechner still holds license rights so the profit margins are lower. Would love to see a new one though. Ive always wanted a PoP set in contemporary Iran. Jonathan Cooper (@GameAnim) May 6, 2020Totusi, Cooper, in prezent animator la Naughty Dog unde a lucrat la titluri precum Uncharted 4: A Thief sEnd sau The Last of Us Part II, spune ca echipa de la Ubisoft Montreal s-a simtit inspirata de aceasta metoda de prezentare a eventualelor proiecte noi si a folosit-o pentru a realiza un clip similar pentru Assassin sCreed III, pe care il puteti urmari mai jos. Articol original Iata cum arata jocul Prince of Persia pe care Ubisoft a ales sa-l anuleze, de pe site-ul go4games.ro