Arc System Works, studioul din spatele unora dintre cele mai apreciate jocuri de lupte in stil anime (printre care si recentul Dragon Ball FighterZ), a anuntat amanarea lansarii noului Guilty Gear: STRIVE.

A message from Takeshi Yamanaka, the producer of #GuiltyGearStrive. pic.twitter.com/BbuFT6zKK3 ArcSystemWorks Staying Inside (@ArcSystemWorksU) May 15, 2020Conform explicatiei oferite de Takeshi Yamanaka, producer in cadrul echipei dezvoltatoare, s-a luat decizia amanarii jocului Guilty Gear: STRIVE din doua motive majore. Primul ar fi pandemia de COVID-19, care a alterat programul tuturor, adaugand impedimente suplimentare in lanturile de distributie si fortand studiourile sa adopte modelul lucrului de acasa.

Cea de-a doua cauza care a dus la decizia de a amana Guilty Gear: STRIVE este feedback-ul primit de studioul producator in urma sesiunii closed beta pentru acest joc. Astfel, s-a luat decizia de a adauga o perioada de dezvoltare suplimentara in incercarea de a rezolva toate problemele semnatate de jucatori pe durata acestei sesiuni de testare.

In aceste conditii, desi programata initial pentru acest an, lansarea jocului Guilty Gear: STRIVE a fost amanata pana in prima parte a anului 2021. Noul Guilty Gear: STRIVE ar urma sa fie lansat pentru PlayStation 4 (precum si pentru cabinete arcade), insa, in urma acestei reprogramari, nu ne-ar mira sa vedem jocul si pe PlayStation 5 sau alte platforme, in momentul lansarii sale din 2021. Articol original Noul Guilty Gear se alatura listei de jocuri amanate din cauza coronavirusului, de pe site-ul go4games.ro