Luca 13, 10-17 Evanghelia acestei duminici cuprinde minunea tamaduirii unei femei care purta, de optsprezece ani, o boala cumplita. Boala si tamaduirea acestei femei contin multa invatatura pentru noi si de aceea vom cerceta cu de-amanuntul sa vedem cum sa intamplat minunea. Prin trei stari au trecut boala si tamaduirea femeii. Intaia data, ne []Luca 13, 10-17Evanghelia acestei duminici cuprinde minunea tamaduirii unei femei care purta, de optsprezece ani, o boala cumplita. Boala si tamaduirea acestei femei contin multa invatatura pentru noi si de aceea vom cerceta cu de-amanuntul sa vedem cum sa intamplat minunea.

Prin trei stari au trecut boala si tamaduirea femeii. Intaia data, ne spune Evanghelia ca avea, de optsprezece ani, duhul neputintei si nu putea sa se ridice nicidecum. A doua oara, ne spune evanghelia ca Iisus a vazut-o si S-a apropiat de ea. Indata dupa aceasta apropiere si intalnire a femeii cu Iisus, a urmat a treia stare: scaparea si tamaduirea femeii din cumplita boala.

Sa luam aminte ca prin aceste trei stari trebuie sa treaca si mantuirea noastra sufleteasca. Intaia data, trebuie sa ne dam seama ca starea noastra cea pacatoasa este tocmai ca starea cea dintai a femeii din Evanghelie. i nu putea sa se ridice nicidecum, ne spune evanghelia despre femeia cea bolnava. Asta-i si starea omului cuprins de patimi si pacate: nu se poate ridica din mocirla la o viata mai curata si mai buna. De multe ori va fi cercat biata femeie in cei optsprezece ani sa se ridice de jos, dar n-a putut. Asa si pacatosul: fara ajutorul Mantuitorului nu se poate ridica. Fara de Mine nu puteti face nimic, zice Iisus (Ioan 15, 5). () a legat-o satan de optsprezece ani!, a zis Iisus despre femeia cea bolnava. Asa este si cel cuprins de patimile cele rele: un legat de satan si un rob al lui satan.

Cititorule! Din starea ta cea pacatoasa numai o singura cale de iesire si de scapare este: sa te apropii de Mantuitorul Hristos; sa cazi inaintea Mantuitorului ca si femeia din chipul aratat in pagina dinainte. Despre femeia din Evanghelie nu ni se spune mai de-aproape ce a facut cand S-a apropiat de ea Mantuitorul si mantuirea, dar, de buna-seama, femeia n-a stat in fata lui Iisus Mantuitorul numai cu boala sa, ci a stat cu toata credinta ei, cu toata increderea ei in puterea si ajutorul lui Iisus; a stat cu toate nadejdile ei, cu toate lacrimile si cu toate puterile ei sufletesti. Asa si tu sa cazi inaintea lui Hristos nu numai cu pacatele tale, ci si cu credinta ta in Jertfa Lui cea Sfanta si atunci vei primi si tu viata si tamaduire.

O, ce dulce a fost vestea ce i s-a spus femeii: () te-ai slobozit de boala ta. Tot asa o...