In Numele Tatalui si al Fiului si al Santului Duh. Amin. Sfarsitul de an si inceputul de an sunt prilejuri in care nu numai fiecare om intelept sau fiecare familie, ci chiar si fiecare popor si fiecare intreprindere omeneasca isi face cu o adanca seriozitate bilantul, socoteala muncii si a roadelor sale, a castigului sau []In Numele Tatalui si al Fiului si al Santului Duh. Amin.

Sfarsitul de an si inceputul de an sunt prilejuri in care nu numai fiecare om intelept sau fiecare familie, ci chiar si fiecare popor si fiecare intreprindere omeneasca isi face cu o adanca seriozitate bilantul, socoteala muncii si a roadelor sale, a castigului sau a pagubei, a inaintarii sale sau a darii inapoi din anul si din timpul vietii petrecute, pentru a vedea nu numai ca inca un an din viata s a dus, ci si cum a trecut acest an si cum il intampina pe celalalt an, spre a putea ajunge la capatul fericit al timpului, al anului, al vietii cu vrednicie inaintea lui Dumnezeu.

Un om care merge mereu, dar nu sta niciodata sa socoteasca cum merge, pe unde merge si unde va ajunge la capatul drumului sau, acela este un om nebun. Acela nici nu va merge bine si nici nu va merge pe unde trebuie, dar nici nu o sa ajunga bine. Un om care lucreaza, dar nu sta niciodata sa se controleze pe sine insusi cu toata intelepciunea judecatii sanatoase, cu toata teama de a nu gresi, cu toata constiinta raspunderii sale fata de stapanul lucrarii unde este, de stapanul care l-a angajat, acela este un om si mai nebun. Ce rasplata sa poata primi de la Stapanul cel Sfant un astfel de lucrator care nu...