In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Un prilej de binecuvantare a revarsat Marele nostru Dumnezeu peste noi in aceasta seara. Asa sunt copiii lui Dumnezeu, asa se schimba viata lor, asa se schimba ei insisi, asa li s-a schimbat totul, [caci] imediat ce un om Il cunoaste pe Dumnezeu, imediat []In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Un prilej de binecuvantare a revarsat Marele nostru Dumnezeu peste noi in aceasta seara.

Asa sunt copiii lui Dumnezeu, asa se schimba viata lor, asa se schimba ei insisi, asa li s-a schimbat totul, [caci] imediat ce un om Il cunoaste pe Dumnezeu, imediat ce asculta chemarea, imediat ce-L urmeaza, viata lui se schimba si casa lui se schimba, si gandul lui se schimba, si totul e schimbat, si totul este nou.

Cu prilejul botezului celui mai mic din casa aceasta, a facut Marele nostru Dumnezeu sa ne strangem aici, sa ne vedem, sa ne bucuram de Cuvantul Lui si sa-I pretuim mult, mult de tot prezenta Lui, pentru ca a binevoit ca, in aceasta seara, sa ne putem hrani inimile din Cuvantul Lui [si sa ne stamparam] setea dupa dragostea si dupa adevarul Lui.

S-a schimbat [petrecerea de] botez intr-o mare petrecere duhovniceasca. i este placuta in fata lui Dumnezeu, si este binecuvantata de Dumnezeu. Cand toate botezurile s-ar face asa, cand toti parintii ar asculta de Dumnezeu, ce fericite ar fi familiile si ce binecuvantari marete ar revarsa Dumnezeu peste acele familii! Acest prilej, iubitilor, sa faca din noi niste ziduri puternice peste care pacatul si poftele sa nu poata trece si sa nu-l poata sparge niciodata.[Citesc] din Cuvantul Domnului, de la Romani capitolul 12, versetul 1: Va indemn dar, fratilor, pentru indurarea lui Dumnezeu, sa aduceti trupurile voastre ca o jertfa vie, sfanta, placuta lui Dumnezeu. Aceasta va fi din partea voastra o slujba duhovniceasca .

Cand cineva stie ca este condamnat, ce n-ar da, in viata lui, ca sa scape de condamnare, mai ales cand este condamnat la moarte! tim, iubitilor, cu totii si cunoastem destul de adanc Cuvantul lui Dumnezeu care spune: Toata lumea zace in cel rau ; ca intr-o boala nenorocita care a coplesit inimile si sufletele milioanelor de oameni. Fratele dinainte a spus de un decret. Tot asa auziti si suntem convinsi ca ati auzit si de gratiere, si de amnistie. Amnistia este ceea ce iarta faptul, dar pedeapsa sta scrisa. Gratierea iarta si pacatul si sterge si pedeapsa.

Iubitilor, Dumnezeu, in dragostea Lui, a iertat totul si spune: Nu-Mi voi mai aduce aminte de faradelegile voastre . La acest Dumnezeu vrem noi sa-i chemam pe toti oamenii care nu s-au impacat cu El. La acest Dumnezeu, Care nu- i va mai aduce aminte de pacatele mele, de pacatele noastre si de faradelegile noastre, ale tuturora. i daca cineva, iubitilor, se simte cu pacat, cu aceasta povara care-l apasa si care-l face sa alerge mult, si care-l face sa cheltuiasca mult de tot, in seara asta el poate sa devina un om gratiat. Un om iertat pentru totdeauna. Poate sa devina un copil al lui Dumnezeu si poate sa fie un copil al lui Dumnezeu chiar din momentul de fata.

Va indemn dar, fratilor, sa aduceti trupurile voastre ca o jertfa vie, sfanta si placuta in fata lui Dumnezeu. Ma gandesc, iubitilor, in trecut, atunci cand cei trei tineri nu au vrut sa asculte de porunca imparatului, ca sa pacatuiasca, ci ei au fost gata sa aduca in fata oamenilor si inaintea lui Dumnezeu trupurile lor ca o jertfa. Ce foc groaznic era acolo in acel cuptor; si ei s-au dus bucurosi, spunand: Chiar daca Dumnezeu nu ne salveaza, noi nu ne vom inchina chipului cioplit . Ei doreau sa-si aduca trupurile lor [ca jertfa].

Noua slavit sa fie Domnul! , pana in momentul de fata, inca asa ceva nu ni s-a cerut. Dar trebuie sa fim gata. Pentru ca, o data ce...