Diavolul si azi tot asa ispiteste pe oameni Este cunoscuta istoria ca derii lui Adam si Eva, cand i-a inselat sarpele diavol sa guste din pomul cel oprit. Pana si copiii cei mici de scoala cunosc aceasta istorie. Va rog sa o cititi cu luare aminte si in Biblie la cartea Facerii cap 3. Insa putini []Diavolul si azi tot asa ispiteste pe oameniEste cunoscuta istoria ca derii lui Adam si Eva, cand i-a inselat sarpele diavol sa guste din pomul cel oprit. Pana si copiii cei mici de scoala cunosc aceasta istorie. Va rog sa o cititi cu luare aminte si in Biblie la cartea Facerii cap 3. Insa putini sunt acei cari cunosc intelesul adanc ce este in istoria acestei caderi. Caci intelesul acestei caderi nu e numai acela ca Adam si Eva au pacatuit si Domnul Hristos a venit in lume sa stearga acest pacat stramosesc. Aceasta invatatura pe care o cunoastem din cartile de religie e fru moasa si e adevarata numai cat pentru mine si pentru tine cititorule, n-are nici o insem natate pana cand noi traim o viata cufundata in toate pati mile, faradelegile si ticalosiile. Nici Nasterea Domnului, nici Botezul, nici moartea si In vierea Domnului nici mantui rea lui Adam si stergerea pa catului stramosesc n-au nici o insemnatate pentru mine si tine cata vreme noi traim fara nici o schimbare sufleteasca, cata vreme traim o viata in carcata cu toate urmarile pa catului stramosesc, cu toate patimile si faradelegile.

Intelesul cel dintai al ca derii lui Adam si Eva este acela sa aflu ca si eu sunt un Adam cazut in pacat, ca si eu sunt un Adam inselat de sarpele diavol. Sa aflu ca istoria lui Adam si Eva se petrece si cu mine, sa aflu ca si pe mine tot asa m-a inselat si ma insala diavolul cum i-a inselat odinioara pe Adam si Eva.

Biblia spune ca sarpele diavol s-a apropiat de Adam si de Eva cu vorbele: Oare a zis Dumnezeu cu adevarat ori numai vi se pare voua sa nu mancati din toti pomii raiului? . Da a ras puns Eva Dumnezeu ne-a spus lamurit, sa nu mancati din rodul pomului din mijlo cul gradinii caci cu moarte veti muri . Atunci satana va zand ca Adam si Eva n-au uitat porunca, incepu cu inse laciunea minciunii: Nu pentru asta v-a oprit Dumnezeu ca veti muri le zise diavolul ci pentru ca el (Dumnezeu) stie ca indata ce veti gusta, vi se vor deschide ochii si veti fi si voi asemenea cu Dumnezeu, cunoscand binele si raul . i a vazut femeia ca bun este pomul la mancare si placut ochilor la vedere si cum ca frumos este a cunoaste binele si raul, si luand din rodul pomului a gustat si a dat si barbatului sa guste (cititi pe larg in Biblie, la Fa cere capitolul 3).

Adica vedeti, in fata lui Adam si Eva sarpele diavol a pus si ispita ochilor si vorbe de inselaciune si de minciuna. Sa luam aminte ca diavolul insala si azi tot asa. Pe fie care patima, diavolul o pune in fata omului cu ispita gus tarii si cu soapte de insela ciune. i o pune si cu un in ceput mic, cu un mar, c-apoi stie el diavolul ca dupa acest inceput urmeaza cele multe.

Spre pilda. Patima furaturii, diavolul o pune in fata omului mai intai cu un lucru mic si neinsemnat, cu un mar, un ac Omul se infioara mai intai de aceasta ispita. E ceva ce parca-l opreste si il mustra. E glasul Domnului, e porunca Domnului. Insa atunci indata vine satana cu soapta: Ia-l, nu te teme ca nu ti se intampla nimica altii fura si lucruri mai mari da ce-i un mar? daca doara n-a pus omul apa la radacina...