Frumoasele adunari de la Purcareti, ibot si Vurpar. Biruinte, bucurii si lacrimi E toamna tarzie. i valul de adunari ce a pornit asta vara curge mereu inainte. Neosteniti, mereu pe drumuri, faclierii Oastei aprind mereu sate si orase de suflete pentru Domnul. Naprasnicul viscol de asta iarna nu i-a putut opri din alergare. i n-a []Frumoasele adunari de la Purcareti, ibot si Vurpar. Biruinte, bucurii si lacrimiE toamna tarzie. i valul de adunari ce a pornit asta vara curge mereu inainte. Neosteniti, mereu pe drumuri, faclierii Oastei aprind mereu sate si orase de suflete pentru Domnul.

Naprasnicul viscol de asta iarna nu i-a putut opri din alergare. i n-a putut stinge focul Oastei. Din contra, l-a atatat si mai mult. i el arde acum cu o putere mai mare ca oricand.

Cele doua jertfeNiciodata n-au curs atatea lacrimi pe fronturi ca acum. i daca sangele ce-a udat brazda tarii acum 20 de ani n-a curs in zadar, desigur ca nici sangele lacrimilor ce curge peste glia insangerata a tarii nu va fi zadarnic. E si aceasta o jertfa de bunavoie adusa la picioarele Golgotei, pe altarul Bisericii si al Neamului, de Oastea Domnului, pentru a ne izbavi din robia cea mare a pacatului si a diavolului. i raul acesta curge mereuFronturile Oastei sunt udate mereu de acest rau binecuvantat care face sa rodeasca cele mai grozave pustietati ale pamantului. i nici lucratorii nu lipsescVantul sufla Focul arde Soarele incalzeste Ploaia cade la vreme potrivita si Domnul a ridicat si lucratori care au inteles ca, daca El lucreaza, si ei trebuie sa lucreze impreuna cu El (II Cor 6, 1), cat timp este ziua (In 9, 4), fiindca mantuirea s-a apropiat de noi si acum e vremea potrivita (II Cor 6, 2) pentru mantuire, pentru lucru, lupta si jertfaDragostea lui Hristos ne strange (II Cor 5,14)Aceasta e puterea ce-i strange pe frati. Singura putere din lume care biruie toate si-i poarta din biruinta in biruinta si pe umilii ostasi ai Lui, ce lupta pentru biruinta Evangheliei Domnului.

Dragostea Lui ne-a strans in ziua de 8 nov. in comuna de muntesus la PurcaretiVeniti din 17 comune, fratii s-au intalnit la biserica de pe colina.

O jertfa a tuturorSlujbele dureaza pana aproape de ora doua. Timpul fiind astfel inaintat, fratii au lasat la o parte si masa, si odihna. i in curtea bisericii au inceput programul.

Poporul cea mai mare parte ramas cu noi ne privea cu raceala. Atunci fratii au inceput sa puna lemne pe foc Deodata un placut val de caldura ne invesmanteaza Se incalzesc si ei de noi.

Fratii graiesc cu mare putere, precum le da Duhul i firul programului se toarce pana-n asfintit de soareLa sfarsit, par. Nic. David in care am gasit o inima intelegatoare spune: M-am simtit, de la sf. Liturghie, asaltat de credinta fratilor ostasi Inima-mi batea...