S-a intamplat in 5 mai 1919: A fost creata Liga Societatilor de Cruce Rosie (cu sediul la Geneva), ca organ de legatura permanenta intre societatile nationale de Cruce Rosie (in octombrie 1983 Liga a fost redenumita Liga Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, ca din noiembrie 1991 sa devina Federatia Internationala a Societatilor de []The post S-a intamplat in 5 mai 1919 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 5 mai 1919 was first posted on mai 5, 2020 at 5:41 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 5 mai 1919: A fost creata Liga Societatilor de Cruce Rosie (cu sediul la Geneva), ca organ de legatura permanenta intre societatile nationale de Cruce Rosie (in octombrie 1983 Liga a fost redenumita Liga Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, ca din noiembrie 1991 sa devina Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie). In anul 1859 omul de afaceri elvetian Henry Dunant (1828-1910) a organizat primul serviciu de asistenta medicala pe un camp de lupta (in urma bataliei de la Solferino, din 24.

VI.1859), pentru ca in octombrie 1863 sa fondeze Miscarea de Cruce Rosie. Odata cu declansarea Primului Razboi Mondial, CICR s-a confruntat cu provocari uriase, provocari care puteau fi rezolvate numai cu ajutorul societatilor nationale de Cruce Rosie.

Asistentii Crucii Rosii din intreaga lume, inclusiv din Statele Unite si Japonia, au venit in sprijinul medicilor fortelor armate ale statelor europene implicate in razboi. La data de 15 octombrie 1914, imediat dupa declansarea razboiului, CICR a creat Agentia Pentru Prizonierii de Razboi (APR), care a avut aproximativ 1.200 de voluntari la sfarsitul lui 1914. La sfarsitul razboiului, Agentia a transferat aproximativ 20 de milioane de scrisori si mesaje, 1,9 milioane de pachete si aproape 18 milioane de franci elvetieni, reprezentand donatii catre agentiile APR din toate statele afectate. Mai mult, datorita interventiei Agentiei, aproape 200.000 de prizonieri au fost schimbati intre partile implicate in razboi, eliberati din captivitate si trimisi in tarile de origine. Organizatia a reusit, de asemenea sa identifice 2 milioane de prizonieri de razboi, care au fost ajutati sa-si contacteze familiile. Pe durata intregului razboi, CICR a monitorizat partile implicate in lupta, pentru ca acestea sa respecte prevederile Conventiei de la Geneva din 1907. Cand armele chimice au fost folosite pentru prima data in istorie, CICR a protestat vehement impotriva acestui nou tip de arma. Chiar daca nu a primit un mandat, CICR a incercat sa amelioreze suferintele populatiei civile. In teritoriile care au fost denumite oficial teritorii ocupate , CICR a asistat populatia civila, in baza Conventiei de la Haga din 1907. In baza acestei conventii, CICR a actionat si in privinta prizonierilor de razboi. ...