El ii cheama azi pe toti pierdutii, pe toti cei care au fost biruiti. Veniti toti sarmanii si amaratii la Hristos cel Viu! El a biruit! El e viu! El va iubeste. Veniti voi, bolnavi si straini. Spuneti-le celor slabi de inima: Fiti tari, nu va temeti! Hristos a biruit. i voi veti birui. Indrazniti, []El ii cheama azi pe toti pierdutii, pe toti cei care au fost biruiti. Veniti toti sarmanii si amaratii la Hristos cel Viu! El a biruit! El e viu! El va iubeste. Veniti voi, bolnavi si straini. Spuneti-le celor slabi de inima: Fiti tari, nu va temeti! Hristos a biruit. i voi veti birui. Indrazniti, El a biruit .

Dar acum lupta se mai da inca o data cu fiecare in parte si trebuie si noi sa biruim. In lupta nu-i tot una sa fii biruit sau sa birui. In lupta nu toti biruie. Unii dezerteaza, altii cad prizonieri si numai unii biruie. i ei sunt premiati, biruitori.

Daca noi astazi avem o mandra tara, frumoasa si bogata, este pentru ca am avut oameni viteji, oameni mari, care au luptat cu indrazneala si au biruit. Sangele lor este la temelia credintei, a Bisericii noastre si a Patriei noastre.

Daca azi avem o Lucrare sfanta in care suntem binecuvantati, daca azi avem hrana bogata pentru sufletele noastre, daca mesele noastre sunt pline, daca avem cantari cum n-au mai fost de cand pamantul, este datorita marilor inaintasi care au luptat cu indrazneala si au biruit. Cum sa nu pretuim noi aceste comori unice care ni s-au castigat cu munca si cu mari jertfe si osteneala?Ei au biruit! Biruinta sta in indrazneala si indrazneala in incredere, neprihanire si dragoste. i noi avem de luptat cu sarpele cel vechi si avem nevoie de indrazneala sfanta, ca sa biruim si noi. Fara indrazneala nu este biruinta, iar...