Daca Dumnezeu da soare, daca Dumnezeu da ploaie, daca Dumnezeu da vant la vreme potrivita noi, in urma muncii noastre, vom putea strange vara, vom putea strange toamna ceea ce, cu nadejde si cu rugaciune, am cerut primavara de la Dumnezeu. Dar toamna n-am mai vazut rugaciuni de multumire catre Dumnezeu, Care a facut sa []Daca Dumnezeu da soare, daca Dumnezeu da ploaie, daca Dumnezeu da vant la vreme potrivita noi, in urma muncii noastre, vom putea strange vara, vom putea strange toamna ceea ce, cu nadejde si cu rugaciune, am cerut primavara de la Dumnezeu.

Dar toamna n-am mai vazut rugaciuni de multumire catre Dumnezeu, Care a facut sa rodeasca samanta pe care am pus-o noi. E adevarat ca noi muncim, aram si sapam, si punem acolo samanta. Dar numai atat putem face. i-apoi ne uitam in sus. Daca da Dumnezeu, avem si noi. Daca nu da Dumnezeu, ce putem face? Cu cine ne putem judeca?Stand toamna si privind adeseori la porumbul care nu s-a copt pe camp la graul pe care l-a culcat apele, ploile si vanturile si l-a ajuns august nesecerat, cu cine ne putem certa si judeca, daca Dumnezeu, Caruia-I eram datori recunostinta si multumirea, n-a facut sa vina belsugul si binecuvantarea pe care poate n am cerut-o indeajuns? Ci a facut sa vina mustrarea si incercarea peste noi.

Sa ne aducem aminte ca suntem datori nu numai sa-I cerem, ci sa-I si multumim lui Dumnezeu.din vorbirea fratelui Traian Dorz la adunarea de la Saucani octombrie 1980Strangeti faramiturile / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2010 vol 1