Egoismul sau iubirea de sine face pe om sa nu tina seama de altul, sa nu-i pese de nevoia altuia. Fiecare urmareste doar castigul sau, iar pentru aceasta e gata sa minta, sa insele, sa fure, sa sape pe altul, sa-si vanda prietenii si chiar fratii, ca sa-i mearga lui bine. Multa suferinta vedem in []Egoismul sau iubirea de sine face pe om sa nu tina seama de altul, sa nu-i pese de nevoia altuia. Fiecare urmareste doar castigul sau, iar pentru aceasta e gata sa minta, sa insele, sa fure, sa sape pe altul, sa-si vanda prietenii si chiar fratii, ca sa-i mearga lui bine.

Multa suferinta vedem in jurul nostru din pricina egoismului. Oamenii nu mai au mila, cand s-ar cere sa ajute pe cel ajuns la nevoie. Din aceeasi cauza, vremurile devin, pe zi ce trece, mai grele. Nu mai vezi respect, nu mai este politete, nu mai exista bunavointaIubirea de sine il face pe om mandru, sfidator, cu tendinta tot mai fatisa de a umili pe celalalt si de a se inalta pe sine. Dorinta lui cea mai mare este numai de a se evidentia, de a primi laude, de a fi apreciat.

In acest timp, dragostea fata de aproapele a pierit. Au disparut legaturile de dulce partasie dintre oameni si chiar dintre frati. Au pierit gesturile prietenesti delicate. S-a racit dragostea fata de aproapele, care te indemna sa primesti pe un strain ca si pe un...