Postul Nasterii Mantuitorului incepe cu o pilda atat de actuala, incat aproape doare: Parabola cu bogatul cel necugetat (Luca 12, 13-21). E o pilda provocata de cererea unui cineva din multime , care cere interventia Domnului Hristos ca fratele sau sa imparta mostenirea cu el. Povestea, spusa pentru vindecarea doritorului de avere, este simpla si dureroasa []Postul Nasterii Mantuitorului incepe cu o pilda atat de actuala, incat aproape doare: Parabola cu bogatul cel necugetat (Luca 12, 13-21). E o pilda provocata de cererea unui cineva din multime , care cere interventia Domnului Hristos ca fratele sau sa imparta mostenirea cu el. Povestea, spusa pentru vindecarea doritorului de avere, este simpla si dureroasa pentru starea dintotdeauna si de azi a celor are viseaza la mosteniri.

Un om bogat, o recolta care face sa plesneasca hambarele din visul de marire al imbogatitului peste vara, parelnica pace si odihna ce o merita, socul vestirii si intalnirii cu moartea. Dinaintea mortii bogatia e fara niciun folos, ba mai mult, pare a fi o greutate. Oricum ai da-o, e o nebunie fara seaman sa crezi in nemurirea imbogatirii tale.

Doua sunt invatamintele: Fiti atenti si paziti-va de orice lacomie fiindca, oricat de bogat ar fi cineva, viata lui nu sta in avutiile sale! (v. 15) si Asa se intampla cu cel care strange comori, dar nu se imbogateste inaintea lui Dumnezeu (v. 21). Dinaintea frontului de...