Primul cuvant al lui Dumnezeu a fost: Lumina! Sa fie Lumina! (Fac 1, 3). Prima porunca a lui Hristos a fost: Lumina sa fie viata voastra inaintea oamenilor (Mt 5, 16). Prima lucrare a Duhului Sfant a fost Lumina (Fapte 2, 3). Primul lucru pe care-l face Dumnezeu in orice suflet chemat la mantuire este []Primul cuvant al lui Dumnezeu a fost: Lumina! Sa fie Lumina! (Fac 1, 3).

Prima porunca a lui Hristos a fost: Lumina sa fie viata voastra inaintea oamenilor (Mt 5, 16).

Prima lucrare a Duhului Sfant a fost Lumina (Fapte 2, 3).

Primul lucru pe care-l face Dumnezeu in orice suflet chemat la mantuire este nasterea din nou. Iar nasterea din nou incepe cu lumina. O mare lumi na face Cuvantul lui Dumnezeu in sufletul care il primeste, iar la lumina aceasta omul isi vede haosul si pierzarea sa. Vazand-o se ingrozeste si-L cheama pe Hristos in ajutor.

Acesta este inceputul mantuirii.

Lumina face ordinea si asezarea cea noua a vietii.

Cu fiecare suflet Hristos incepe tot asa.

Numai atunci se face o temeinica lucrare mantuitoare intr-un suflet cand Hristos incepe astfel lucrarea Sa in el, cu lumina.

Tatal a inceput de la mare spre mic.

Fiul incepe de la mic spre mare.

Tatal a inceput de la Vesnicie spre om.

Fiul incepe de la om spre Vesnicie.

Omul este locul unde s-au intalnit lucrarile Tata lui si ale Fiului si de unde se continua prin Duhul Sfant.

Amandoua aceste lucrari sunt una. Ele vin spre om si pornesc de la om. Dumnezeu S-a coborat pana la Omul Hristos. i Hristos Omul S-a inaltat pana la Dreapta Ma ririi lui Dumnezeu (Filip. 2, 6-11; Evrei 1, 3-4).

Hristos este slava omenirii; El este Omul Dumne zeu. i Hristos este slava cerurilor; El este Dum ne zeul-Om. In fata oamenilor El este Dumnezeul ino me nit. In fata lui Dumnezeu este Omul indum nezeit.

In Hristos este implinita si marea dorinta a lui Dumnezeu, si marea trebuinta a Omenirii. i toate acestea, din dragoste pentru sufletele noastre si din mila pentru neputintele noastre. Fiindca omul nu se putea inalta pana la Dumnezeu, S-a coborat Dumnezeu pana la om, spre a-l ridica apoi cu El pana la El. Dumnezeu, venind dupa noi, era Hristos (II Cor. 5, 18-19).

Hristos era Lumina lumii (Ioan 1, 4-5).

Hristos, care a fost la inceputul lumii Cuvantul-Lu mina, a fost la inceputul mantuirii Lumina-Cuvant.

In aceasta Lumina s-a facut Nasterea.

Intai nasterea lumii noi, pentru om spre Hristos.

Apoi nasterea omului nou pentru cer, tot spre El. Toate fiind din El, prin El si pentru EI (Rom 11, 36).

Toate inceputurile lui Dumnezeu se fac cu Lumina. Tatal fiind Lumina, Fiul Lumina si Duhul, de asemenea, LuminaViata noastra de acolo incepe de unde se face lumina in noi. Pentru ca numai de acolo intra in noi Dumnezeu. Inainte de a intra in noi Lumina, eram intuneric. Inainte de a intra in noi Viata, eram morti.

Tot asa, inainte de a intra in noi Dumnezeu, eram in cel rau (I Ioan 5, 19).

Iata de ce adevarata viata mantuitoare incepe cu nasterea din nou. Acesta este primul pas.

De aceea si noi, pentru ca vrem sa pornim sufletul cititorului chiar de la inceput pe drumul cel bun, asa cum am promis, il calauzim spre poarta nasterii din nou. Aceasta este usa prin care Pastorul cel Bun Isi baga oile Sale in staulul Sau (In 10, 1).

In Imparatia lui Dumnezeu nu s-a intrat niciodata si nu se va intra...