Ioan 2, 5 Fericita si indurerata Maica a Domnului nostru Iisus Hristos a fost o fiinta sfanta, aleasa si tacuta. A avut o smerenie si o tacere atat de mare, cum numai inaltimile iubirii si durerii le pot da sufletelor alese de Dumnezeu pentru tainele unice pe acest pamant. Sfanta Maica a Domnului [] Ioan 2, 5 Fericita si indurerata Maica a Domnului nostru Iisus Hristos a fost o fiinta sfanta, aleasa si tacuta.

A avut o smerenie si o tacere atat de mare, cum numai inaltimile iubirii si durerii le pot da sufletelor alese de Dumnezeu pentru tainele unice pe acest pamant.

Sfanta Maica a Domnului Iisus Hristos L-a urmat pe Iisus, Fiul ei si Dumnezeul ei, pana la sfarsitul vietii Sale pe pamant cu o smerenie plina de maretie si cu o tacere atat de adanc graitoare, aducandu-si impreuna cu El partea ei de jertfa, cu care aintregit Lucrarea cea mare a mantuirii noastre prin Hristos (Col. 1, 24).

Suferinta si iubirea au aratat desavarsirea ei, iar ascultarea si smerenia au inaltat-o pana la locul unic in fata lui Dumnezeu, in pretuirea si adoratia ingerilor (Luca 1, 28) si a tuturor credinciosilor Domnului, care o fericesc binecuvantand numele ei, care prin Hristos este si Maica noastra a tuturora (Luca 1, 48).

In mila si bunatatea ei, Maica Domnului a fost mereu rugatoare si mijlocitoare pentru altii.

Nimic n-a cerut niciodata pentru sine, dar cu o credinta si sfintenie neumbrita de nici o slabiciune omeneasca, a stralucit mereu.

Tot ce Sfanta Scriptura pastreaza despre faptele si vorbele ei, este plin numai de frumusete si duiosie.

In fiecare dintre cei care L-au urmat pe Domnul a fost si cate putina umbra, fie pe trecutul, fie pe prezentul lor.

Dar in Sfanta Maica a Domnului nici Ochiul Cel Sfant, nici ochii cei rai, nu pot vedea nici un cusur.

Maretia divinei ei frumuseti, iubirea si tacerea curatiei si rabdarii ei, raman vesnic pentru noi invaluite numai in lumina Dumnezeiasca a lui Hristos, ca unice alaturate de ale Lui.

Tot ce a putut da cerul mai fericit pamantului a fost Hristos. i tot ce a putut da pamantul mai fericit cerului a fost Maica Sa.

Nimeni niciodata nu va putea desparti Jertfa Lui de jertfa ei. Caci niciodata mantuirea noastra nu ar fi fost cu putinta fara partea sa. Asa a vrut-o Duhul Sfant, iar noi asa sa gasim ca a fost cel mai fericit. Sa cinstim totul cu o tacere si un respect sfant.

Ne bucuram din toata inima cand putem sa ne aratam recunostinta fata de Maica Domnului, cantandu-i si multumindu-i pentru partea pe care a adus-o la mantuirea noastra si la implinirea rugaciunilor noastre prin ascultarea si supunerea ei.

Tot sufletul nostru trebuie sa fie plin de smerenie inaintea unor astfel de vase sfinte, si toata dorinta noastra ca sa-i urmam cuvantul si pilda virtutilor ei ceresti care sunt atat de rare, de minunate si de frumoase.

Sufletele care sunt impodobite cu smerenie si rabdare, n-au nevoie de multe cuvinte spre a intelege sau spre a se faceintelese.

Dincolo de grai, aceste suflete au un mijloc mai adanc si mai desavarsit al intelegerii si patrunderii. i in inimi si in taine.

Ce rare sunt acum pe pamant astfel de suflete inzestrate cu aceste podoabe Ele sunt insa comori pentru Biserica Domnului si pentru Lucrarea Lui. In preajma lor esti coplesit de tainicul respect pe care ti-l impune sfintenia altarului. i esti infiorat de caldura bunatatii si duiosiei ceresti.

O, daca ar starui sa primeasca aceste daruri toate sufletele credincioase Dar mai ales surorile, mamele si fiicele noastre!Prin putinele cuvinte scrise in Cartea Sfanta din cele spuse de Maica Domnului, sunt si acestea: Sa faceti tot ce va spune El.

Ce minunata si sfanta predica sunt aceste cuvinte.

Nici o predica n-a fost mai desavarsita decat aceasta.

Tot ce spune Hristos este necesar sa facem! Maica Domnului nu a cerut niciodata altceva decat ca ascultatorii Domnului sa faca tot ce...