Efeseni 5, 9 19 Cand se poate spune despre un lucru ca este bun? Atunci cand dupa ce acest lucru a fost cercetat si prin roadele lui sau prin folosul sau este dovedit ca este bun! Cuvantul Sfant spune ca cele facute erau bune numai dupa ce zice: i Dumnezeu a vazut adica Dumnezeu a cercetat []Efeseni 5, 9 19 Cand se poate spune despre un lucru ca este bun?Atunci cand dupa ce acest lucru a fost cercetat si prin roadele lui sau prin folosul sau este dovedit ca este bun!Cuvantul Sfant spune ca cele facute erau bune numai dupa ce zice: i Dumnezeu a vazut adica Dumnezeu a cercetat ascultarea lor, umblarea lor si toate erau in voia Lui.

Tuturor lucrarilor Sale de dinaintea omului, Dumnezeu le-a dat legi dupa care sa umble si le-a dat ascultarea de aceste legi, din care sa nu iasa niciodata.

Legi au luminatorii zilei si ai noptii si ei nu ies din poruncile Domnului Care le-a poruncit prin aceste legi cand sa rasara si cand sa apuna.

Legi au timpurile, ploile, vanturile, seninul si norul, vara si iarna, frigul si caldura, focul si apa.

Legi au marile si uscatul, pestii si pasarile, nasterea si moartea, si nici una din cele facute de Dumnezeu nu si-au schimbat si nu-si vor schimba niciodata nici forma, nici locul, nici felul decat la porunca Lui, fiindca ele nu pot face ce vor, ci numai sa asculte de El.

Numai omul are vointa libera, numai el poate face ce vrea. Numai el poate sa asculte daca vrea si poate sa nu asculte daca vrea.

Numai omul are cunostinta binelui si a raului, toate celelalte nu o au. De aceea numai omul are raspunderea faptelor sale. Numai el va fi judecat sau rasplatit, fiindca numai el are merite personale daca face binele, fiindca voieste si lupta pentru asta. i numai el va fi osandit daca face raul, fiindca voieste si umbla dupa aceasta.

Alegerea virtutii sau a pacatului vine totdeauna in urma unei placeri, iar placerea vine...