In legatura cu apelul fratilor de la Bucuresti Caut pe fratii mei! O, ce inteles adanc au aceste cuvinte ale Scripturii! Ce tainica si frumoasa misiune cuprind ele! E slujba cea mai inalta pe care o poate indeplini omul in lume: de a cauta suflete, suflete pierdute, [pe] care sa le aduca la Tatal. Ce []In legatura cu apelul fratilor de la BucurestiCaut pe fratii mei! O, ce inteles adanc au aceste cuvinte ale Scripturii! Ce tainica si frumoasa misiune cuprind ele!E slujba cea mai inalta pe care o poate indeplini omul in lume: de a cauta suflete, suflete pierdute, [pe] care sa le aduca la Tatal.

Ce lucru miscator! Omul cautand pe om! Omul lui Dumnezeu cautand pe omul care L-a pierdut pe Dumnezeu! Ce slujba sfanta si cat de mult a vrednicit Dumnezeu pe om facandu-l o sluga a Sa! Mai mult: partas lucrarii Sale, lucrarii de mantuire a sufletelor, lucrarii de zidire a imparatiei Sale.

O astfel de slujba, o astfel de lucrare a facut si face si miscarea Oastea Domnului.

In miscarea aceasta, Domnul S-a folosit de un om, de un suflet care, ascultand de Tatal, a pornit intru cautarea sufletelor. Timp de 10 ani de zile, a strigat neincetat prin scrisul sau pe fratii sai pierduti pe meleagurile pacatului. A chemat si, la glasul sau cald si dulce, atatia si atatia dintre frati L-au aflat pe Tatal.

Lucrul Domnului de la Sibiu a fost purtat cu rabdatoare barbatie, desi n-a pregetat nici un moment in a merge mereu inainte, in timp ce din toate partile era batjocorit si ocarat pentru ca a cutezat sa asculte porunca Tatalui. La toate hulele, a raspuns indoind munca si intarind ascultarea fata de Tatal ceresc. i-a jertfit sanatatea si averea pentru noi toti! Tot ce a avut a dat pentru fratii sai, pentru noi toti, intocmai ca o mama ce se lasa pe sine flamanda, fiind multumita daca copiii sai sunt...