De te osindeste cineva si suferi nu este in tine plinsul adevarat. De se intimpla cu tine o fapta de dare si luare si te vor lipsi unii de ceva si te vei supara nu este in aceasta frica lui Dumnezeu. De vor spune vreunii vreun cuvint impotriva ta si te tulburi []De te osindeste cineva si suferi nu este in tine plinsul adevarat. De se intimpla cu tine o fapta de dare si luare si te vor lipsi unii de ceva si te vei supara nu este in aceasta frica lui Dumnezeu. De vor spune vreunii vreun cuvint impotriva ta si te tulburi nu este acea frica nici in aceasta. De te lauda cineva si primesti nu este ea nici in aceasta. De te injura vreunii si te doare nu este nici aci.

De alergi la cei slaviti ai lumii, dorind prietenia lor nu este nici aci. De vor vorbi vreunii cu tine si vei voi sa le opui cuvintul tau nu este nici aci. De vor trece cu vederea cuvintele tale si te va durea nu este nici aci. Caci toate acestea il arata pe omul vechi ca traieste si stapineste, ca nu sint aci cele ce-l razboiesc pe el, nici plinsul adevarat al celui in care lucreaza Dumnezeu.

Dar trebuie sa lucreze ochii mintii ca sa se cunoasca cineva pe sine ca este dusman al lui Dumnezeu prin voia proprie. Daca vei fi pazitor al poruncilor lui Dumnezeu si vei face lucrul tau intru cunoastere pentru...