Geneza 1, 14 Binecuvantat sa fie Dumnezeul nostru Care a facut Lumina, dar n-a lasat o singura si neapropiata de noi, ci a facut si niste luminatori prin care sa ne-o imparta, spre a putea-o suporta, spre a putea-o primi, spre a ne-o putea insusi, dupa trebuintele si dupa puterea noastra, fiecare dintre noi. Dupa cum []Geneza 1, 14Binecuvantat sa fie Dumnezeul nostru Care a facut Lumina, dar n-a lasat o singura si neapropiata de noi, ci a facut si niste luminatori prin care sa ne-o imparta, spre a putea-o suporta, spre a putea-o primi, spre a ne-o putea insusi, dupa trebuintele si dupa puterea noastra, fiecare dintre noi.

Dupa cum in pustie Domnul si Mantuitorul nostru nu a dat El Insusi direct cu mana Sa painea care sa potoleasca foamea multimii celor cinci mii, ci a frant-o si a dat-o ucenicilor, iar acestia au impartit-o celor flamanzi, tot asa a facut El si cu Lumina.

Lumina izvoraste din Hristos, dupa cum apa si painea sunt El. Noi toti traim numai din Lumina Lui vesnica si indestulatoare, dar intre noi si Lumina El a asezat acei luminatori care ne rasfrang binefacerile si harurile Sale in tr un fel in care pentru noi acestea sunt mai cu putinta, mai apropiate si mai usoare de primit.

Lumina lui Dumnezeu se inmulteste spre noi prin soare, luna...