Reteta am gasit intr-o,,carte de bucate,, mai veche, pe care o are soacra mea si se numea,, bulete de cartofi,, si care era recomandata pentru copii de peste 2 ani (fetita mea chear le-a mancat cu placere impreuna cu rosii coapte din gradina de la noi). Eu le-am spus gogosele, pentru ca ele chear se umfla ca gogosile cand le bagi aluatul in ulei incins.

Cartofii curatati de coaja, se fierb in apa cu un pic de sare.

Dupa fierbere se scurg de apa, se zdrobesc si se lasa la racit. Separat se bat ouale, peste care se adauga smantana si se amesteca bine.

Compozitia obtinuta se adauga peste cartofi, adaugandu-se marar si sare dupa gust. Se amesteca pana la omogenizare si la nevoie se adauga faina, cat sa iasa o compozitie care se poate lua cu lingura. Se pune uleiul la incens (eu folosesc un ceaunel mai mic de tuci), adaugandu-se cu lingura din compozitiei. Gogosele se vor lasa la fund la inceput, dupa care se vor ridica la suprafata la fel ca si gogosile dulci pufoase care le face fiecare. Se prajesc pe ambele parti, dupa care se scot pe o farfurie peste care am asezat un servetel de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei. Se pot servi atat calde cat si reci, cu salate diverse sau chiar cu salata de sfecla cu hrean care este preferata mea. POFTA BUNA!Se poate adauga si cascaval ras sau chiar cas. Cartofii trebuie sa fie albi pentru ca sunt fainosi si fierb mai repede.