Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba, punem sarea si pastele.

Le fierbem pentru 8 minute,sau in functie de tipul de pasta folosit,conform indicatiilor de pe pachet . Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . Intr-un bol punem usturoiul curatat si il pisam . Adaugam ulei,sare si piper si amestecam pana devine ca o pasta . Adaugam smantana si amestecam bine . Punem o tigaie la foc potrivit si topim untul .

Adaugam pancetta taiata fasii si lasam sa se rumeneasca usor . Adaugam apoi mazarea si porumbul ( eu am folosit cele din conserva - in acest caz le scurgem bine de lichid),potrivim de sare si amestecam .

Lasam in continuare la calit circa 10 minute. Ciupercile le trecem printr-un jet de apa rece si daca sunt prea mari le taiem in doua sau in patru . Amestecam ciupercile cu restul de legume si lasam la calit pentru alte 5-10 minute. Cand legumele sunt gata, inchidem focul si adaugam sosul de usturoi. Amestecam usor . Pastele fierte le scurgem bine de apa si le adaugam in tigaia cu legume . Amestecam bine toate ingredientele si servim pastele calde presarate cu marar uscat . Pofta buna !