Am trecut prin piata pe unde mereu imi fac drum . Locuiesc intr-o zona unde este o incantare sa targuiesti legume proaspete, oamenii vin la piata si ofera din surplusul gospodariilor. Mi-a atras atentia o fasole cu bob mare, in parg, semi-coapta [adica a fost recoltata inainte ca pastaia sa se usuce complet]. Acest soi parca nici nu-i simti coaja si consistenta este cea untului. Eu sunt cam nazuroasa la fasole uscata nu prea pot sa o consum. Singura care-mi place este aceasta cu bobul pe jumatate copt. M-am bucurat cand am gasit o asa delicatesa si am cumparat 2.5 Kg. Mi-a placut bunicuta ce o vindea care mi-a pus mai mult, sa am de unde alege :D .

Am ales fasolea. Boabele trebuie sa aiba coaja neteda fara portiuni inegrite sau ingalbenite. Am spalat fasolea si am pus-o la hidratat 2 ore in apa calduta. Am fiert fasolea in oala sub presiune timp de 60 minute, respectand conditiile de siguranta. Scurgeti apa de pe fasole. Dupa racire repartizati fasolea in pungi - cam cat folositi la o mancare. Curatati si spalati legumele. Tocati gogosari si ardeii. Tocati verdeata. Distribuiti in fiecare punga in mod egal verdeata, ardei, ardei iute, gogosari. Inchideti pungile cu ajutorul fermoarului si le depozitati in congelator pana cand le vine randul la masa :D .https://dexonline.ro/definitie/p%C3%A2rg%C4%83 La iarna veti prepara rapid o delicioasa ciorba sau iahnie fara prea mare efort . Puteti sa puneti daca va place si daca aveti spatiu in congelator si cate o rosie-doua in fiecare punga .