Ati facut mamaliga cu supa de dovleac?Imi trebuia o reteta de HALLOWEEN ! dar se poate face si manca cu orice ocazie.

Este delicioasa si o idee buna foarte pentru a termina si transforma un rest de supa. Veti obtine un piure colorat si cremos diferit de mamaliga normala. Am insotit-o de parmezan, de rosii cherry si masline negre gatite in ulei de masline. Halloween este o sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala, ea raspandindu-se in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sarbatorita in noaptea de 31 octombrie, desi in unele tari data sarbatorii variaza de exemplu, in Suedia este sarbatorita in prima sambata din noiembrie. Numele provine din limba engleza, de la expresia All Hallows Even, numele sarbatorii crestine a tuturor sfintilor, sarbatoare cu care Halloweenul a devenit asociat in tarile unde predomina crestinismul occidental catolic si protestant, deoarece in aceste culte crestine ziua tuturor sfintilor este sarbatorita pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezinta Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sarbatori copiii se mascheaza in vrajitori, mumii sau alte personaje si colinda pe la case intreband Trick or Treat? (Pacaleala sau dulciuri?), ca o amenintare ca daca nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsa. In alte tari Halloween este serbat prin parade si carnavaluri. (wikipedia)Pentru reteta de supa de dovleac - vezi aici.

Se pune la fiert supa.

Adaugam faina de porumb in ploaie.

Gatiti 5 minute amestecand continuu pana se desprinde de pe fund.

Lasam sa se raceasca un pic apoi se adauga 40 gr de parmezan ras, semintele de mac si arpagicul tocat marunt.

O punem intr-o forma de chec. Lasam sa se raceasca complet 2-3 ore.

Scoateti din forma si se taie in felii.

Puteti face forme, eu am facut morminte de Halloween hi hi.

Aranjati-le pe o foie de copt intr-o tava, presarati peste ele restul de parmezan (decorati).

Se da la cuptor la 200 C timp de 10 minute.

Intre timp, se incalzeste uleiul de masline intr-o cratita mica.

Gatiti maslinele si rosiile pana se desface pielea.

Serviti feliile de mamaliga cu maslinele si rosiile gatite.

Puteti adauga bucatele de parmezan (si ochi bulbucati si infricosatori de Babybel !!! hi hi).

Pofta Buna !!!!O reteta de mamaliga cremoasa ? vezi aicio idee buna foarte pentru a termina si transforma un rest de supa