Bucataria Tex-Mex este una dintre cele mai dezvoltate bucatarii ale Americii. Este o combinatie de arome, mancaruri care provin atat din Texas(Tex) cat si din Mexic(Mex). Exista nenumarate influente, combinatii, aromeImi place ca se gaseste si in restaurante de lux dar si la colt de strada, la tarabe/tejghele. Le gasesti insotite de salate specifice bucatariei mexicane, legume, chili, sosuri, dar si alaturi de diferite piureuri fine, cum ar fi cel de mazare cu menta servite in restaurant. Este greu sa descrii in cateva cuvinte bucataria Tex-Mex, o combinatie de tacos cu fast- food, doua traditii diferite dar vecine. Cert este ca astazi se gasesc numeroase restaurant Tex- Mex in toata lumea. Daca dati peste un astfel de restaurant in calatoriile voastre nu-l evitatieu le-am descoperit intr-un restaurant si m-au cucerit pe loc...

Bucata intreaga de coaste cu carne se spala, se curata de grasimea in exces, se lasa doar putina grasime pentru a evita uscarea carnii. Se lasa sa se zvante. Pentru marinata: se pun toate ingredientele intr-o tava de friptura. Se adauga vinul, se amesteca si se pune tava pe foc. Se amesteca si se lasa pe foc, sa nu fiarba, pana sarea si zaharul sau topit si aromele sau intrepatruns. Se pune bucata de carne peste marinata, se maseaza usor, se acopera vasul si se da la frigider pentru cel putin 12 ore(eu am lasat-o 24 ore). La cateva ore se scoate carnea si se intoarce si pe partea cealalta. Se repeta operatiunea de 2-3 ori. Se scoate din marinata si se lasa sa se usuce si sa ajunga la temperatura camerei. Eu am lasat-o aproximativ 1 ora. Daca aveti posibilitatea lasati-o afara, la aer. Se pulverizeaza o tava cu putin ulei. Se bune bucata de carne in tava si se da la cuptorul incins la 200 grade pentru 40 minute.

Marinata ramasa, se pune pe foc si se lasa sa scada pana rezulta un sos. La fiecare 10 minute se intoarce bucata de carne si se unge cu sosul facut mai inainte. Se lasa carnea sa se odihneasca 15 minute, se portioneaza si se serveste cu salata si sos. Sa va fie de folos! Sunt cele mai bune coaste mancate everJ))