O ciorba foarte gustoasa si plina de arome.

Morcovii, ardeiul, pastarnacul, telina, patrunjelul si 1 ceapa se curata, se spala bine si se taie in cubulete potrivite .

Se pun legumele intr-o oala, se toarna 4 litri de apa rece si se dau la fiert.

Separat, se pun la fiert 500 de ml. de apa intr-o craticioara. Cand apa clocoteste, se adauga 3 linguri de orez (3 linguri de orez se pastreaza) si se oparesc 2 minute. Se scurge orezul si se clateste sub jet de apa rece.

Carnea macinata, orezul prefiert, cele doua albusuri de ou (galbenusurile se pastreaza separat), a 2-a ceapa tocata foarte marunt (cat bobul de orez), 1 mana buna de patrunjel verde fin tocat, 1 lingurita de paprika dulce, sare si piper se framanta bine.

Din aceasta compozitie se formeaza perisoarele, de preferinta cat mai mici, dar asta e chestie de gust.

Cand apa si legumele incep sa fiarba in clocot, se adauga cele trei linguri de orez ramase, bine spalate, apoi perisoarele si se potriveste gustul zemei cu sare. Se lasa sa mai fiarba aproximativ 20 de minute, apoi se pune in ciorba si rosia decojita si taiata cuburi mici.

Se mai da in clocot 2-3 minute, apoi se opreste focul si se adauga verdeata tocata (marar, patrunjel verde, leustean). Se acopera cu capacul, arestand toate aromele in oala cu ciorba. Pana ce ciorba se racoreste putin, smantana se bate cu galbenusurile si 2 linguri de apa rece, apoi se dilueaza cu un polonic de ciorba fierbinte si numai dupa aceea se rastoarna in oala. Se potriveste gustul de sare, piper si acru (se poate inacri si in farfurie, dupa preferinta fiecaruia) si ciorba de perisoare este gata de servit.

Pofta buna !