#gatescpentruocarteUn preparat foarte bun indiferent de numele dat (mancarica, tocanita, ostropel)!Spalam ficateii, ii curatam de pielite si vinisoare si ii punem la scurs (intr-o sita deasa).

Intr-o tigaie adanca incingem uleiul, adaugam cubuletul de unt si cand s-a topit punem ficateii cu atentie (sa nu sara ulei din tigaie). Acoperim cu capac, iar dupa 5 minute ii intoacem si ii gatim pana se albesc.

Adaugam vinul si lasam tigaia fara capac, sa se evapore alcoolul (le va da un gust foarte bun).

Dupa ce vinul s-a evaporat, punem ceapa tocata marunt, cartofii taiati cuburi potrivite si amestecul de legume mexicane (acestea din urma nu trebuie gatite in nici un fel, dar nu trebuie sa fie nici inghetate sau pline de apa).

Daca este nevoie se completeaza cu apa calda pana legumele sunt usor acoperite. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand ocazional (pentru a nu rupe ficateii care sunt destul de fragili).

Dupa 15 minute adaugam pasta de tomate, boia, sare, piper si invartim usor. Mai lasam 5 minute la foc mic dupa care il oprim. Adaugam verdeata tocata marunt si lasam acoperit pentru ca preparatul sa se infuzeze.

Servim cu paine, mamaliguta, mujdei, muraturi, eventual, alaturi de o canita de vin fiert!Puteti folosi ce condimente va plac (cimbru, maghiran, busuioc, chili etc).

Este posibil ca unii ficatei sa se mai dezintegreze in tigaie si se va forma un sos destul de gros.

Condimentele le adaugati in functie de gustul dumneavoastra (numai spre finalul fierberii).

Vinul poate fi de oricare (rosu, alb), dar in functie de culoare va influenta si culoarea preparatului. Daca nu aveti adaugati apa calda, treptat, pentru a preveni arderea sau surplusul.

Se poate adauga si usturoi feliat (atunci cand adaugati ceapa).

Legumele mexicane pot fi gatite si separat (trase in unt sau fierte).