Nautul si lintea erau vedete in alimentatia romanilor cu ani in urma, azi insa pare ca le-a cam apus steaua. Din fericire (si spun din fericiNautul si lintea erau vedete in alimentatia romanilor cu ani in urma, azi insa pare ca le-a cam apus steaua. Din fericire (si spun din fericire pentru ca ambele sunt bune pentru sanatatea tractului digestiv), prietenii nostri orientali care au deschis mici ori mai mari carciumi in Romania, ne reobisnuiesc cu aceste doua minuni. Imi place sa le folosesc separat ori impreuna, in supe-creme, ori in paste asemanatoare cu hummus-ul sau sa le amestec in diferite mancaruri. De obicei folosesc din conserva, pentru ca nu am vreme de pierdut cu inmuiatul si fiertul lor. Aceasta mancare se face usor si destul de repede. E destul sa puneti nautul si lintea, de pe care ati scurs zeama, intr-o tigaie cu putin ulei. Alaturi de ele, un catel de usturoi taiat in bucati mari si cateva frunze de patrunjel. Puneti tigaia pe foc si o tineti acolo doar cat sa se incalzeasca toate, lucru care ajuta la transferul aromelor de la un ingredient la altul. Stoarceti zeama de lamaie (cam o lingura) peste toate cele din tigaie, amestecati bine si presarati putina sare, putin piper si niste cumin macinat. Faceti pasta cu ajutorul unul blender si daca vedeti ca-i prea consistenta pentru gustul vostru, puteti sa o lungiti cu apa rece ori putin iaurt. Se serveste pe bucati de paine HapiHap.

Eu obisnuiesc sa presar seminte de floarea soarelui si de dovleac peste cremele de felul asta, simt ca le imbogatesc. Daca mai pun si o lingura de ulei de masline extravirgin pe deasupra, nu mai am nevoie de nimic altceva pentru o gustare sanatoasa si gustoasa.

Alte retete culinare recomandate