O placinta absolut delicioasa, plina de arome. Imi doream demult sa incerc sa aduc laolalta mai multe fructe confiate/uscate intr-un singur preparat. M-am gandit ca cel mai bine le-ar sta intr-o placinta cu branza.

Iar ca sa aduc si un parfum de iarna am folosit coaja de portocala si coaja de lamaie pudra. O declar una din cele mai delicioase placinte datorita parfumului si aromelor pe care o imprumuta de la fructe. Din cantitatile pe care vi le las mai jos eu am facut doua placinte, am preferat sa impart aceasta bunaciune cu parintii mei. Am folosit doua tavi diferite ca si diametrul, una de 20 cm si cealalta de 24.

Pentru inceput ne ocupam de fructe. Fructele care sunt mai mari, caisele, mango si curmalele, se taie in bucati aproximativ egale cu celelalte fructe. Se pun toate fructele intr-un castron, se adauga visinata, apa calduta si se lasa fructele sa se hidrateze 1 ora, pana sau inmuiat.

Branza se zdrobeste foarte bine cu furculita. Ouale se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga fulgii de nuca de cocos, branza si se amesteca cu un tel tip para. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amidonul si amestecam cu telul pana la incorporare. La final adaugam coaja rasa de la 1 sau 2 portocale(depinde de marimea lor), coaja pudra de lamiae, fructele scurse bine de lichid, eu le-am stors usor intre palme si le-am amestecat usor cu o spatula in compozitie. Am pus compozitia in cele doua tavi captusite cu hartie de copt si le-am dat la cuptorul incins la 165 grade pentru 1 ora. Tava cu diametrul de 20 cm am scos-o mai devreme cu 10 minute. Lasam placintele sa se raceasca complet, de preferat peste noapte, apoi le portionam si le servim cu mare pofta! Le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie pentru un aspect mai frumos. Sa va fie de folos!!!