Gutuile nu se curata de coaja, doar se spala foarte bine si se sterg cu un servet de bucatarie. Se taie apoi in sferturi si se curata de seminte si de partea tare din apropierea lor, apoi se taie felii potrivite, ca acelea de portocala. Se trec feliile pe rand, prin faina si tot pe rand se prajesc in ulei bine incins apoi se scot in alt vas. In uleiul ramas se pune restul de faina si zaharul si se amesteca pe foc pana incepe sa se caramelizeze zaharul. Se stinge cu 100 ml vin amestecat cu 300 ml apa si se mai dau cateva clocote, amestecand ca sa nu se faca cocoloase. Se toarna peste gutuile prajite si se mai clocotesc impreuna cateva minute. Se serveste calda sau rece. Pofta buna!Gutuile nu se curata de coaja, doar se spala foarte bine si se sterg cu un servet de bucatarie. Se taie apoi in sferturi si se curata de seminte si de partea tare din apropierea lor, apoi se taie felii potrivite, ca acelea de portocala. Se trec feliile pe rand, prin faina si tot pe rand se prajesc in ulei bine incins apoi se scot in alt vas. In uleiul ramas se pune restul de faina si zaharul si se amesteca pe foc pana incepe sa se caramelizeze zaharul. Se stinge cu 100 ml vin amestecat cu 300 ml apa si se mai dau cateva clocote, amestecand ca sa nu se faca cocoloase. Se toarna peste gutuile prajite si se mai clocotesc impreuna cateva minute. Se serveste calda sau rece. Pofta buna!