Ciorba de varza este preferata sotului meu. Cand am vreun interes special ii prepar rapid o ciorbita de varza.

Legumele se curata si se spala. Soricul se taie fasii subtiri. Varza se taie fideluta. Prazul+ardeiul kapia se toaca marunt .

Ardeiul iute se taie rondele. Sotati prazul si kapia timp de 2-3 minute in ulei intr-o oala incapatoare [ 3 l ] Adugati orezul, boiaua si chimenul. Amestecati si turnati in oala de gatire 2 l apa. Se introduce varza si soricul afumat. Se lasa la fiert 10-15 minute. Noua ne place ca varza sa nu fie fiarta prea tare. Spre sfarsitul fierberii se toarna in oala bulionul de rosii si se mai lasa sa dea un clocot . Gustati si sarati/ acriti daca este nevoie. La servirea in farfurie adugati rondele de ceapa verde si de ardei iute . Noi am avut la servire ceapa rosie si ridichi albe. Pofta buna !!!