Nu ascund faptul ca am fost extrem de entuziasmata de aceasta provocare, acest concurs. Mie mi se pare de senzatie, in general, ma atrag provocarile oarecum iesite din tipare, astfel incat, am pregatit cu dedicatie speciala acest bulz.

De ce bulz? Fiindca mi-a inspirat cam acele atribute pe care le vad eu in Marian Godina.

Un preparat simplu, (exact ca el, un om simplu, obisnuit), cu gust, cu traditie, si totusi reinventat prin modalitatea de pregatire, cu atingeri picante (o boia iute vinovata), capabil sa bata preparate, sa zicem, superioare, exclusiviste.

Intr-un cuvant, un bulz indraznet si de nerefuzat!Pregatim mai intai mamaliguta. Punem la fiert, un vas cu apa, un praf de sare. Cand incepe sa fiarba (exact ca prietenul nostru Godina:))))), incepem sa adaugam malaiul, amestecand energic cu un tel, ca sa nu faca mici cocoloase. Lasam sa fiarba bine, iar spre final, luam de pe foc, si adaugam parmeza ras, cheddar ras, un fir de cimbru si patrunjel tocat marunt. Amestecam bine, bine. Presaram cateva fire de branza de burduf, ca un simbol de traditie.

Pregatim vasul in care vom turna mamaliguta. Asazam la baza o biluta de mozzarella tavalita prin parmezan, turnam mamaliguta fierbinte deasupra.

Prajim rapid in ulei cateva oua, apoi le scoatem si le asezam in mijlocul fiecarui bulzisor.

Calim la foc iute ciupercile, baconul si carnatul afumat taiat rondele. Spre final, adaugam un vrf de cutit de paprika naravasa. Amestecam si apoi borduram bulzisoarele. Mai adaugam cateva firisoare de parmezan deasupra ousoarelor, stingem musai cu niste muraturi de la butoi si servim.

Bun de-ti vine sa-i bati pe toti! Sau sa te bati cu toti! :)))))sa faceti macar doua portii de persoana, altfel va luati la bataie :))))) musai cu muraturi :)))