Este o specialitate care se serveste pe platourile de aperitive in special iarna si nu numai.

Intr-o cratita inalta si incapatoare se pun la fiert 4 litri de apa in care adaugam 2-3 lg de sare.

Adaugam piperul,foile de dafin, 3-4 catei de usturoi si slanina. Fierbeti 40 de minute si verificati cu furculita, daca furculita intra usor in slanina, inseamna ca este fiarta. Se scoate slanina fiarta intr-o strecuratoare si se lasa pana se zvanta bine. Intre timp facem mujdeiul. Frecam cateii de usturoi striviti cu putina sare pana devin ca o pasta. Se adauga incet uleiul pana devine cremos. Condimentam cu piper si boia si omogenizam bine. Am asezat bucatile de slanina pe o tava si le-am frecat pe toate partile, inclusiv pe sorici si prin crapaturi.

Se pune in frigider peste noapte.

Slanina nu se fierbe prea mult pentru ca v-a deveni moale si neapetisanta. In loc de apa puteti folosi zeama de varza (moare). Optional puteti adauga cateva boabe de ienibahar. Slanina dupa ce a fiert trebuie lasata sa se scurga bine de apa si sa se raceasca inainte de a o unge cu mujdeiul obtinut. Daca bucata de slanina este prea mare o puteti taia in 2-3 bucati cand o puneti la fiert. Slanina se fierbe la foc potrivit.