O mancare foarte gustoasa, insa pregatirea ei necesita mult timp si rabdare. :)Fasolea se spala, se pune la inmuiat si se lasa pana a doua zi. Daca este posibil, schimbati apa din cand in cand de cateva ori.

A doua zi, se pune apa la fiert intr-o oala si se adauga fasolea boabe scursa de apa in care a stat si clatita. Se lasa sa fiarba cateva minute dupa care se schimba apa si se repune la fiert de 2-3 ori. Pentru ca fasolea mea a fost inca tare am fiert-o de 3 ori, a 4-a oara am lasat sa fiarba in continuare.

Intre timp se pregatesc legumele.

Se curata ceapa, morcovii, usturoiul si se spala. Morcovii se taie rondele, ceapa se toaca marunt, usturoiul se poate lasa intreg.

Dupa ce fasolea s-a inmuiat putin, se adauga morcovul, ceapa si condimentele, iar spre final usturoiul.

Dupa ce a fiert, am scurs o parte din zeama si am pastrat-o in caz de nevoie ca sa nu iasa prea groasa, iar restul le-am pasat cu ajutorul unui blender.

Pofta buna!Merge foarte bine cu muraturi.