Pentru zilele de post sau pentru zilele in care nu mancati decat vegetale, acest pat este foarte bun si satios perfect pentru micul dejun sau cina. Avantajul este ca este natural fara aditivi si se face in cateva minute.

Prepararea este extrem de simpla, se pun intr-un bol mai inalt nautul fiert ( eu fierb mereu mai mult si il pastrez in cutii in frigider ) care se poate folosi si din conserva, ceapa verde taiata rondele, rosii uscate rehidratate taiata fasii, sarea, piperul si o lingura de ulei de masline. Se mixeaza cu un blender plonjant utilizandu-se funcia pulse pentru a controla viteza, se fac cateva serii de pulsatii pana obtineti consistenta dorita. La final adaugam cativa fulgi de redi iute si patrunjelul maruntit si amestecam cu o lingura ca sa nu facem pasta si verdeata. Daca compozitai este prea vascoasa se poate adauga o lingura sau doua de apa ca sa nu fie prea mult ulei. Ierburile aromatice se pot schimba dupa gust este excelent si cu busuioc si cu tarhon verde, in functie de preferinte. Va doresc pofta mare !