Imi place muschiuletul pentru fragezimea lui, pentru ca se adapteaza usor la diferite retete. Unele sofisticate, altele simple sau pur si simplu afumat si facut mezel cu multa boia deasupraDe data asta va aduc o mancare savuroasa, facuta cu ingrediente existente prin frigider si inspirata din bucataraia englezeasca.

Muschiuletul se spala, se tamponeaza cu servetele de bucatarie si se taie in bucati. Pulpa de porc sau baconul, se taie in feliute si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline la foc iute pana se rumeneste. Scoatem bucatelele de pulpa din tigaie, adaugam bucatile de muschiulet asezonate cu sare, piper si cimbru uscat. Prajim muchiuletul la foc iute pentru 5 minute, pana isi schimba culoarea. Le dam deoparte si prajim virsli taiat in felii pana se rumenesc.

Dupa prajirea carnurilor, in aceeasi tigaie adaugam ceapa verde taiata in bucati, ardeiul iute taiat marunt, morcovii taiati rondele, ardeiul capia taiat bastonase. Calim legumele la foc iute, adaugam sosul de rosii, coriandrul taiat fin, amestecam si lasam sa dea in clocot. Adaugam carnurile prajite si amestecam. Compozitia rezultata o punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.

Pentru piure: curatam cartofii si ii taiem cuburi. Ii punem intr-o craticioara, adaugam apa, un praf de sare si mazarea. Punem sa fiarba pana cartofii sunt fierti bine. Strecuram de apa, punem totul in bolul robotului de bucatarie si pasiram bine legumele. Adaugam unt si sare si mixam pana la incorporare. Adaugam la final cascaval sau parmezan ras. Piureul rezultat il punem intr-un pos si facem moate de piure peste tocana. Presaram putin cascaval deasupra si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-35 minute, pana s-a rumenit deasupra. Sa va fie de bine!!